Fasulye Kroket
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fasulye Kroket Tarifi İçin

Malzemeler

Kızartmak için

Fasulye Kroket

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün süzüp bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilave edip yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. Püre haline gelinceye kadar mutfak robotundan geçirin.
  2. Tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun. Ocaktan alıp fasulye püresine ilave edin. Yumurta, un, rendelenmiş kaşar peyniri, tuz, karabiber ve haşlanmış kırmızı kinoayı ekleyip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Ellerinizi hafifçe unlayıp harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın ve uzun yassı köfteler yapın.
  3. Kızartmak için yumurtaları bir  kasede çırpın. Köfteleri sırasıyla önce una, sonra yumurtaya ve son olarak mısır ununa bulayıp kızgın yağda kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Fasulte kroketleri yanında ketçap ve hardal ile sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Diğer Tarifler Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması