Domates Soslu Sebze Kızartma
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Domates Soslu Sebze Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Domates Soslu Sebze Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Patlıcanları yıkayıp alaca soyun ve ince dilimleyip 20 dakika tuzlu suda bekletin. Kabakları jülyen doğrayın. Biberlerin baş kısımlarını kesip ikiye bölün. Patlıcanları sudan çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın.

Kızartma tenceresine ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın. Kabakları, patlıcanları ve biberleri sırayla kızartın. Yoğurdu çırpın. Dövülmüş sarımsağı ve tuzu ekleyin.

Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı alın ve salçayı ekleyin. Domatesleri rendeleyin ve yağa ekleyin. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırıp kaynadıktan sonra ocaktan alın.

Kızarmış patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine biberleri yerleştirin. En üste domatesleri yerleştirip, yanında sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebze Tarifleri Kızartma Tarifleri Vejetaryen Yemekleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması