Malzemeler
Kızartmak için
Hafif yemek tarifleri arasında ilk akla gelenlerden. Patlıcanları yıkayıp alaca soyun ve ince dilimleyip 20 dakika tuzlu suda bekletin. Kabakları jülyen doğrayın. Biberlerin baş kısımlarını kesip ikiye bölün. Patlıcanları sudan çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Kızartma tenceresine ayçiçeği yağını aktarıp ısıtın. Kabakları, patlıcanları ve biberleri sırayla kızartın. Yoğurdu çırpın. Dövülmüş sarımsağı ve tuzu ekleyin.
Küçük bir tencereye 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı alın ve salçayı ekleyin. Domatesleri rendeleyin ve yağa ekleyin. Tuz ve kırmızı biberle tatlandırıp kaynadıktan sonra ocaktan alın.
Kızarmış patlıcanları servis tabağına alın. Üzerine biberleri yerleştirin. En üste domatesleri yerleştirip, yanında sarımsaklı yoğurt ve domates sosu ile birlikte servis yapın.