Çıtır Hamur
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Çıtır Hamur Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Kızartmak için

Çıtır Hamur

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı ufalayıp ekleyin. Ilık sütü azar azar ilave edip mayayı parmak uçlarınızla ezin. Yumurta ve tuzu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp hamurun üzeri göz göz olana kadar oda ısısında bekletin. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Hamurdan parçalar koparıp çok fazla şekil vermeden sıcak zeytinyağına ekleyip kızartın. Yağının süzülmesi için kağıt havlunun üzerine alın. Sıcak servis yapın.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Pratik Yemek Tarifleri Kahvaltılık Tarifler Çay Saati Tarifleri Hamur İşi Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması