Hamuru hazırlamak için un, kırmızı toz biber ve tuzu derin bir kaba alın. .Suyu azar
azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur
elde edinceye kadar yoğurun. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın.
Parçaları hafif unlu tezgahın üzerinde merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde
açın. İç harcı için patatesleri haşlayıp kabuklarını soyun. Tereyağı ekleyip pürüzsüz bir
kıvam elde edene kadar ezin. Açtığınız hamurların içine hazırladığınız patatesli iç
harcından koyun. Kenarlarını ortada toplayıp büzün ve elinizle yuvarlayarak tekrar
beze haline getirin. Arasında patatesli harç koyduğunuz bezeleri tekrar çay tabağı
büyüklüğünde açın. Bütün bezelere aynı işlemleri uygulayın. Hazırladığınız ekmekleri
yapışmaz yüzeyli bir tavada ya da sacda önlü arkalı pişirin. Pişirdiğiniz ekmekleri
tereyağı ile yağlayıp üst üste koyun. Sıcak servis yapın.