Baharatlı Tavuk Kızartma
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Baharatlı Tavuk Kızartma Tarifi İçin

Malzemeler

Baharatlı Tavuk Kızartma

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. 1 diş sarımsağı ezip hardal ve biberiye ile karıştırın. Tavuk etini küçük parçalar halinde doğrayıp hardallı karışımı ekleyin. Karıştırıp buzdolabında yarım saat dinlendirin. 
  2. Taze soğan saplarını kıyıp bir kaseye alın. Ekmek içi, kekik ve karabiber ilave ederek karıştırın. Yumurtaları bir kasede tuz ilavesiyle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın.
  3. Hazırladığınız ekmekli karışımı düz bir tabağa yayın. Etleri önce çırpılmış yumurtaya sonra ekmekli karışıma bulayın.
  4. Kızgın yağa atıp hızlı ateşte kızartın. Ateşi kısıp 5-6 dakika daha pişirin. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin. Sıcak olarak servis yapın.
  5. Hafif ve pratik fırında tavuk tarifini de listenize ekleyin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Tavuk Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Kızartma Tarifleri

Benzer Tarifler

Patates Halkası
Galeta unlu kabak kızartması
Air Fryer'da Karnabahar Kızartması
Airfryer'da Kestane
Airfryer'da Soğan Halkası
Airfryer'da Patates Kızartması