Keten tohumunu mutfak robotundan geçirip toz haline getirdikten sonra üzerine sıcak su ekleyerek şişmesi için bekletin.
Arzu ettiğiniz tatlandırıcıyla şişmiş keten tohumunu karıştırıp, iyice çırpın.
İçine tahin, fıstık ya da badem ezmesi, vanilya, kakao tozu ve kabartma tozunu ekleyin.
Suyunu süzüp, soğuk suda iyice yıkadığınız nohutları bu karışıma ekleyerek, mutfak robotunda kremamsı ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın.
Fırını 200 derecede ısıtın. Yağlı kağıt koyduğunuz kek kalıbına döküp, üstünü dilediğiniz malzemeyle süsleyin. Çatalla şekil verip, 35 dakika pişirin.
Fırından aldıktan yaklaşık yarım saat sonra servis edin.