Tahinli Tuzlu Kurabiye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarifimiz var. Vegan menülerine uygun olarak hazırlanan tahinli tuzlu kurabiye, yulaf unu, mahlep ve hurma tozu ile hazırlanır. Dış yüzeyi susam ile kaplanır. Çay saatlerinin vazgeçilmezidir.

Alternatif olarak ev yapımı tuzlu kurabiye ve elmalı kurabiye tarifine de göz atın.

Tahinli Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin

Malzemeler

Tahinli Tuzlu Kurabiye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Susamı yanmaz bir tavada kavurup, soğumaya bırakın.
  2. Yulaf unu bulamazsanız, yulaf ezmesini mutfak robotunda un haline getirin.
  3. İçine susam hariç diğer malzemeleri ilave ederek bir hamur oluşturun.
  4. Hamurdan cevizden daha küçük parçalar kopararak, elinizle yuvarlayın.
  5. Eğer hamurun kuru olduğunu düşünürseniz içine birkaç kaşık zeytinyağı ilave edin.
  6. Yuvarladığınız hamurları susama batırarak, yassılaştırın.
  7. Kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, 170 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika, kontrollü pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Diyet Tatlı Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Tahinli ve Pekmezli Tarifler Çay Saati Tarifleri Tuzlu Kurabiye Tarifleri Vegan Yemek Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie