Diyet yapanlara iyi gelecek limonlu glütensiz kurabiye tarifi
- Limonların kabuğunu rendeleyip suyunu sıkın. Öğütülmüş fındık içini, kabartma tozunu, karabuğday ununu ve mısır ununu derin bir kapta karıştırarak harmanlayın.
- Ayrı bir cam kasede önce yumurta aklarını şekerle birlikte köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra da yumurta sarılarını ekleyip biraz daha çırpın ve kuru malzemeleri ilave edin. Mikser yardımı ile yoğurmaya başlayın. Yoğurma işlemi devam ederken limon suyunu da yavaş yavaş ekleyin. Hamur istenilen kıvama geldiğinde streç filme sarın ve buzdolabında 6-8 saat kadar dinlendirin.
- Dinlenmiş hamuru mısır nişastası serpilmiş tezgahın üzerinde, merdane yardımıyla açın. Açılan hamuru bir çay bardağı yardımıyla yuvarlak formlarda kesin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 120-150 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kurabiyeler piştikten sonra soğumaya bırakın.
- Yağlı kağıdın üzerine önceden rendelediğiniz limon kabuklarını serpin. Sıcak fırında 5 dakika kadar kurutun.
- Çikolatayı benmari usulü eritin. Limonlu glütensiz kurabiyelerin yarısını çikolataya batırın ve yağlı kağıt serili bir tepsiye dizin. Çikolatalı kısma kuruttuğunuz limon kabuklarından serpin ve çikolata donduktan sonra servis yapın.
Kakaolu fındıklı tart (Şekersiz, glütensiz ve çiğ) tarifi için tıklayın