Ana vatanı Orta Asya ve Çin olarak bilinen badem, ülkemizde en çok Marmara ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Kolesterolü düşürmesiyle bilinen bu besin; salata, çorba, ana yemek ve tatlılarda kullanılır. Ayrıca kuru yemiş olarak da tüketilebilir. Kan şekerini dengede tuttuğu için diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Zihinsel olarak uyanıklığı arttırarak unutkanlığın giderilmesini sağlar. Malzemeleriniz hazırsa, körili badem tarifine başlayabiliriz.
Körili Badem Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Körili Badem Kaç Kaloridir?
Bir porsiyon körili badem, yaklaşık 150 kaloridir. Zengin besin değerleri ile sunulan bu tarifi, listenize ara öğün olarak ekleyebilirsiniz. Dilerseniz, kısa sürede hazırlanan badem ezmesi tarifini de deneyebilirsiniz.
Köri ile hazırlayabileceğiniz ana yemek tarifi arıyorsanız, köri soslu tavuk yemeğini mutlaka not edin. Ara ve ana öğünlerde tüketebileceğiniz düşük kalorili tarifler için, diyet yemeklerine göz atabilirsiniz.