Tatlıların içerisinde sık sık yer verilen kirazı, bu kez farklı bir tarifte kullanıyoruz. Diyet listelerinde yer verilen ve faydaları saymakla bitmeyen kiraz saplarını artık çöpe atmıyoruz. Bunun yerine biriktirip kuruttuktan sonra çay yapımında kullanıyoruz. Eğer elinizde kurutulmuş kiraz sapı yoksa, aktardan da temin edebilirsiniz. Doğal bir idrar söktürücü olan kiraz sapı çayı, böbreklerdeki iltihapların temizlenmesini de sağlıyor. Bununla birlikte vücuttaki toksinlerin atılmasını sağladığı için, detoks yapımında da kullanılan malzemelerden biridir. Sakinleştirici özelliği olduğu için, stres ve uykusuzluk gibi problemleri de azaltır. Aynı zamanda cilt üzerinde oluşan siyah nokta ve sivilcelere karşı da etkilidir. Bu mucizevi meyvenin saplarını kuruttuysanız, kiraz sapı çayı nasıl yapılır sorusu için tarife geçebiliriz.
Önemli Not: Kiraz sapı çayının bilinçsizce kullanılması çok sakıncalıdır. Başta karaciğer yetmezliği olmak üzere birçok sağlık problemine yol açabilir. Kiraz sapı çayını tüketmeden önce mutlaka doktorunuza danışın. Doktorun onaylamadığı hiçbir bitkisel ürünü kullanmayın.
Kiraz Sapı Nasıl Kurutulur?
1 Bardak Kiraz Sapı Çayı Kaç Kalori?
Kiraz sapı çayının bir bardağı, yalnızca 1 kaloridir.
Kirazları sade bir şekilde tüketmek istemiyorsanız, nefis kirazlı pasta ve ev yapımı kiraz reçeli tariflerinde değerlendirebilirsiniz.