- Kuru malzemeleri geniş bir kasede karıştırın. Hindistan cevizi yağını eritip agave ve kakaoyla karıştırın. Islak karışımı kuru malzemelerle ekleyip, bütün malzemeler ıslanıncaya dek iyice karıştırın.
- Pişirme kağıdı serili iki tepsiye karışımı bastırmadan, serpiştirerek yayın. Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında, pişirme süresinin yarısında granolayı hafifçe karıştırıp tepsilerin yerlerini değiştirerek 25-30 dakika pişirin.
- Oda sıcaklığında tamamıyla soğuyunca, hava almayan kaplarda muhafaza edin. Bal yüksek ısıda besin değerini kaybettiği için bu tarifi bal ile yaparsanız, düşük dercelerde kurutucu fırında da hazırlayabilirsiniz.
- 45 derece ısıda, yaklaşık 12-14 saat kurutmanız gerekecektir. Kurutucuda yapacaksanız çiğ kakao kullanmanız çok daha sağlıklı olur. Afiyet olsun.
Karabuğday Granola Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
- Tarifteki malzemelere sevdiğiniz kuru yemişleri de ekleyebilirsiniz.
- Malzemelerin birbirine yapışması için, bal miktarını arttırabilirsiniz.
- Harcın bozulmaması için, ısıya dayanıklı metal veya cam kap kullanın. Böylece pişirdikten sonra çıkartmanız da kolaylaşacaktır.
- Karışımı yaydıktan sonra bıçağın sırt kısmı ile düzleştirebilirsiniz.
- Artan granolaları streçleyerek buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
1 Porsiyon Karabuğday Granola Kaç Kaloridir?
- Karabuğday granolanın bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Hemen hemen aynı kalori değeriyle sunulan kuruyemişli dutlu granola tarifini de deneyebilirsiniz.
Öğünlerinizi daha lezzetli bir hale getirmek için, tatlı tariflerinden yararlanabilirsiniz. Mevsimin taze ve doğal meyveleriyle hazırlanan muzlu smoothie veya çilekli pasta tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.