Türkiye'de en çok Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde bulunan levrek, omega 3 bakımından zengindir. A, B, D ve E vitamini barındıran bu besin; çinko, magnezyum, demir ve kalsiyum mineralleri içerir. Özellikle kolesterol ve kalp krizi riskini azaltmasıyla bilinir. Vücuda enerji verir ve bağışıklığın güçlenmesini sağlar. Birbirinden lezzetli balık yemeklerine sofranızda büyük bir yer açın. Malzemeleriniz hazırsa, favori yemeğiniz olacak fırında güveçte levrek tarifine başlayabiliriz.
Alternatif olarak kuşbaşı et ile hazırlanan etli güveç tarifini de deneyebilirsiniz.
Güveçte Levrek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
1 Porsiyon Güveçte Levrek Kaç Kaloridir?
Güveçte levreğin bir porsiyonu, yaklaşık 100 kaloridir. Yağ ve şeker değeri düşük olduğu için, diyabet hastalarına önerilen besinler arasındadır. Dilerseniz, aynı kalori değeriyle sunulan fırında levrek tarifini de deneyebilirsiniz.
Mutfağınızda yeni ve düşük kalorili tariflere yer vermek istiyorsanız, diyet yemeklerine göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.