Havucu temizleyip doğrayın. Kereviz sapını doğrayın. Soğanları soyun. Zeytinyağını tavada ısıtıp eti çevirerek kızartın. Doğradığınız sebzeler ve şarabı ilave edin. Nişastayı 1 bardak sıcak suda ezip ete ekleyin ve kısık ateşte et yumuşayıncaya kadar 1 saat pişirin.
Eti kevgirle ayrı bir kaba alıp soğumaya bırakın. Sosu koyulaşıncaya kadar yüksek ateşte kapağı açık olarak pişirin.
Patatesleri soyup haşlayın ve püre halinde ezin. Yumurta sarısı, muskat ve 1 tutam tuzu ekleyip karıştırın. Püreyi sıkma torbasına alın. Eti dilimleyip sosa ilave edin ve ısıtın. Servis tabağına sosuyla birlikte alın. Patatesi üzerine kafes şeklinde sıkın ve sıcak servis yapın.
Video yemek tarifleri bölümümüzü de ziyaret etmeyi unutmayın.