Fırında Kabak Turtası
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Fırında Kabak Turtası Tarifi İçin

Malzemeler

Fırında Kabak Turtası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kabakları temizleyip halka halka dilimleyin. Dereotunu kıyın. Soğanı soyup incecik doğrayın.
  2. Sıvıyağı teflon tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Kabağı ilave edip hafif soteleyin. 1 fincan su ekleyip kabak yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Dereotu, tuz ve karabiber serpin.
  3. Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.
  4. Yoğurt, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kâsede çırpıp kabağa ilave edin ve karıştırın. Yuvarlak fırın kalıbını yağlı kağıtla kaplayın.
  5. Hazırladığınız karışımı boşaltıp yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Soğuyunca üzerini nane ile süsleyin ve dilimleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.

Bu yemeğin 1 porsiyonu 195 kaloridir.

Dilerseniz, hafif ve pratik kremalı ve tavuklu fırında kabak tarifine de göz atabilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Fırın Yemekleri Pratik Yemek Tarifleri Tuzlu Atıştırmalık Tarifler Sebze Tarifleri Zeytinyağlı Yemek Tarifleri Tart Tarifleri Diyet Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie