Hardal, zeytinyağı, soya sosu, sarımsak ve zencefil ile bir gün önceden marinelenen dana etini orta ateşte pişirin.
Yeşil püre için brokoliyi birkaç dakika haşlayın. Haşlanmış brokoli, fesleğen, sarımsak, tuzu robottan geçirin.
Pişirilen etin üzerine yeşil püreyi ekleyerek servis edin.
* Formsante dergisinden alınmıştır.
Püf Noktası
Etin marinasyonu oldukça önemlidir. Mutlaka marine etmelisiniz. Marine işlemi eti yumuşatacak ve daha da lezzetlendirecektir.
Eti alırken fitilsiz ve yağsız olmasına dikkat etmelisiniz. Yağlı kısımları temizlemelisiniz.
Eti iki parmak kalınlığında kesmeli ve et döveceği ile döverek marinasyon yapmalısınız.
Eti döverken lifleri ile aynı yönde dövmelisiniz.
Kullanacağınız tava teflon tava olmalı ve yapışmamalı.
Eti pişirirken tereyağı ile yıkama işlemi yapılarak pişirilmeli aynı zamanda yıkama işlemi esnasında tavaya taze biberiye kekik yaprakları ve sarımsak atılabilir.
Pişirme işlemi yüksek ateşte olmalı. Aksi takdirde et suyunu salacak ve sertleşecektir.
Tavaya fazla yağ koymamalısınız. Marine yağı et pişirmede yeterli olacaktır. Son aşamada tereyağı ekleyebilirsiniz.
Etinizi ocaktan aldıktan sonra bir iki dakika dinlendirirseniz suyunu salmayacaktır.