Dana Kontrafile
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Dana kontrafileyi, pesto soslu tagliatelle, yeşil baharatlı patates püresi veya ayvalı pancar salatası ile birlikte sunabilirsiniz.

Dana Kontrafile Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için

Dana kontrafile marine için

Dana Kontrafile

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Hardal, zeytinyağı, soya sosu, sarımsak ve zencefil ile bir gün önceden marinelenen dana etini orta ateşte pişirin.
  2. Yeşil püre için brokoliyi birkaç dakika haşlayın. Haşlanmış brokoli, fesleğen, sarımsak, tuzu robottan geçirin.
  3. Pişirilen etin üzerine yeşil püreyi ekleyerek servis edin.

* Formsante dergisinden alınmıştır.

  Püf Noktası
  • Etin marinasyonu oldukça önemlidir. Mutlaka marine etmelisiniz. Marine işlemi eti yumuşatacak ve daha da lezzetlendirecektir.
  • Eti alırken fitilsiz ve yağsız olmasına dikkat etmelisiniz. Yağlı kısımları temizlemelisiniz.
  • Eti iki parmak kalınlığında kesmeli ve et döveceği ile döverek marinasyon yapmalısınız.
  • Eti döverken lifleri ile aynı yönde dövmelisiniz.
  • Kullanacağınız tava teflon tava olmalı ve yapışmamalı.
  • Eti pişirirken tereyağı ile yıkama işlemi yapılarak pişirilmeli aynı zamanda yıkama işlemi esnasında tavaya taze biberiye kekik yaprakları ve sarımsak atılabilir.
  • Pişirme işlemi yüksek ateşte olmalı. Aksi takdirde et suyunu salacak ve sertleşecektir.
  • Tavaya fazla yağ koymamalısınız. Marine yağı et pişirmede yeterli olacaktır. Son aşamada tereyağı ekleyebilirsiniz.
  • Etinizi ocaktan aldıktan sonra bir iki dakika dinlendirirseniz suyunu salmayacaktır. 

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Et Tarifleri Diyet Yemekleri Sos Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie