Bakliyatlı Biber Dolması
Hazırlanma Süresi : 1 saat
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Gıda Mühendisi Dilge Gökçe’den taze biber ve bakliyatlarla hazırlanan enfes bir dolma tarifini sizlere sunuyoruz.

Dolgulu vegan makarna ve vegan karnıyarık tarifine de göz atın.

Bakliyatlı Biber Dolması Tarifi İçin

Malzemeler

Bakliyatlı Biber Dolması

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bakliyatları akşamdan ıslatın veya haşlayın.
  2. Soğanları küçük doğrayıp, bir tencerede zeytinyağıyla kavurun.
  3. İçine pirinç, bakliyat ve damak tadınıza göre baharat ekleyin.
  4. Üzerini geçecek kadar su koyun ve dolma içini yarı yarıya pişirin.
  5. En son ince ince kıydığınız yeşillikleri de ekleyip, altını kapatın.
  6. Biberleri iç harçla doldurup, tencereye dizin.
  7. Bir tavada salça ve zeytinyağını hafifçe kavurun.
  8. Tuz ve yaklaşık 2 bardak su da ilave ederek dolmaların üzerinde gezdirin.
  9. Suyun dolmaların hemen hemen yarısına kadar gelmesi gerekiyor.
  10. Önce yüksek, ardından kısık ateşte pişirin.
  11. Pişmesine yakın üzerinde biraz daha zeytinyağı gezdirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Dolma Tarifleri Diyet Yemekleri Vejetaryen Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie