Ana vatanı Kuzey Amerika olan pikan cevizi, ülkemizde en çok Akdeniz ve Ege Bölgesi'nde yetiştirilir. Kuruyemişler içinde en yüksek antioksidan değerine sahip olan bu besin, enfeksiyon hastalıkları ve kansere yakalanma riskini düşürür. İçeriğinde A, C vitamini, kalsiyum, fosfor, magnezyum ve çinko barındırır. Felç, kalp krizi gibi hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır ve bağışıklığı güçlendirir. Malzemeleriniz hazırsa, tazeliğini uzun süre koruyacak nefis baharatlı karamelize pikan cevizi tarifine başlayabiliriz.
1 Porsiyon Baharatlı Pikan Cevizi Kaç Kaloridir?
Bir adet pikan cevizi 20, bir porsiyon ise yaklaşık 500 kaloridir. Bu tarifi, diyet listelerine ara öğün olarak ekleyebilirsiniz.