Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağına özgü bir yemek olan tepsi kebabı, orijinal tarifte kıyma ile hazırlanır. Fakat bu kez vegan menülerinde yeşil mercimekli versiyonuna yer verilir. Vegan Beslenme ve Diyet Uzmanı Kevser Başkara'dan Antakya'nın muhteşem lezzeti tepsi kebabının vegan usülü tarifini sizlere sunuyoruz.

Alternatif olarak vegan mütebbel ve vegan menemen tarifine de göz atın.

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı Tarifi İçin

Malzemeler

Antakya Usülü Vegan Tepsi Kebabı

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Mantarları kağıt havlu yardımıyla güzelce temizleyin, yıkamayın.
  2. Yeşil mercimek, mantar ve keten tohumunu mutfak robotundan çektirin.
  3. Daha sonra üzerine sarımsak, maydanoz, biber ve soğanları da ekleyin.
  4. Malzemeler ufalanıncaya kadar çekme işlemine devam edin.
  5. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin. Domates salçasını tepsinin tabanına sürün ve yayın.
  6. Robottan çektirdiğiniz karışımı da tepsiye alın ve parmak uçlarınızla bastırarak her tarafa yayın.
  7. Karışımı bıçakla 8 eşit parçaya bölün. Üzerine ise dilimlenmiş domates ve biber ekleyin.
  8. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında ortalama 35-40 dakika kontrollü bir şekilde pişirin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Hatay Mutfağı Farklı Sebze Yemekleri Vegan Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler Diyet Yemekleri Öğle Yemeği Kebap Tarifleri

Benzer Tarifler

Kahvaltılık Yulaf Lapası
Yulaflı parfe
Yulaflı Smoothie
Avokadolu Smoothie
Elmalı Smoothie
Ejder Meyveli Smoothie