İnce bulguru tepsinin içerisinde rendelenmiş domates ile ıslatın.
Soğanı küçük küp şeklinde doğrayıp tepsinin kenarına alın. Sivri ve kırmızı biberi ince doğrayıp, soğanın üzerine ekleyin. Domates ve biber salçalarını, tuz, karabiber, kırmızı biber, kişniş ve kimyonu da soğan karışımının üzerine ekleyip harmanlayın.
Bulguru yoğurarak bir yandan soğanlı karışımı içine karıştırın. Arada elinizi ıslatarak bulgur yumuşayıncaya kadar yoğurun.
Tereyağını eritip zeytinyağıyla karıştırın ve bulgura ekleyip bir kaç dakika daha yoğurun. Maydanoz, dereotu, nane ve reyhanı ince kıyın ve bulgura ekleyip harmanlayın.
Köfteden limon büyüklüğünde parçalar koparıp, üzerinde parmaklarınızın izi kalacak şekilde sıkın. Çeşitli yeşilliklerle süslediğiniz servis tabağına köfteleri dizin. Servis yapın.
AKLINIZDA BULUNSUN
Yağlı köftenin yanında taze veya salamura asma yaprakları sunubilirsiniz. Asma yapraklarını salça, nane ve dövülmüş sarımsakla 5 dakika kadar kaynatıp köftenin yanında servis yapın.