Deniz Orhun'dan sofralarınızı şenlendirecek nohutlu sucuk içi tarifi ile karşınızdayız. Nohut, baharat ve salça ile hazırlanan bu tarifi, yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Nohutu bir gece önceden ıslatın. Islattığınız suyu dökün ve yeni su koyarak ertesi gün 40 dakika haşlayın. Üzerinden köpüğünü alın ve soğumaya bırakın.
Nohut ile tüm baharatları ve geri kalan bütün malzemeyi mutfak robotuna alarak ezme macun kıvamına gelene kadar çekin ve 15- 20 dakika buzdolabında dinlendirin.
Şekillendirip tavada veya ızgarada kısa bir süre çevirdikten sonra diyet kraker üzerinde tek atımlık olarak servis edebilirsiniz.
Servis Önerisi
ALTERNATİF SUNUMLAR
Çocuklar için şekillendirip, limon ve marulla servis edebilirsiniz.
İşyerinize bir kapta götürerek, söğüş domates ve salatalık eşliğinde öğlen yemeği yapabilirsiniz.
Lavaş üzerine sürüp, fırında 180 derecede tekrar kurutarak, soğan ve maydanoz eşliğinde servis edebilirsiniz.