Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye
Selin Hıdır
441 Tarif       0 Takipçi
Kıymalı Kuru Fasulye
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye; Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi, güveçte pişmiş kıymalı kuru fasulye! Hem pratik hem de doyurucu olan bu tarifi, yavaş pişirmenin verdiği o eşsiz lezzetle sofralarınıza taşıyın.  İşte Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye yapılışı, tarifi ve malzemeleri:

Sebzeli Güveç Yemeği tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye kaç kaloridir?

Bir porsiyon Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye 350 kaloridir.

Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye Tarifi İçin

Malzemeler

Güveçte Kıymalı Kuru Fasulye

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Kuru fasulyeleri bir gece önceden bol suyla ıslatın.
  2. Ertesi gün suyunu süzün ve temiz su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın (düdüklüde 20 dakika, normal tencerede 40-50 dakika sürebilir)
  3. Güveci ocağa alın, sıvı yağı ve tereyağını ekleyin.
  4. Doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
  5. Kıymayı ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  6. Domates salçasını ve biber salçasını ekleyin, karıştırarak kavurmaya devam edin.
  7. Pul biber, kimyon, karabiber ve tuzu ekleyin, karıştırın.
  8. Haşlanmış fasulyeleri güvece ekleyin, karıştırın.
  9. Üzerine sıcak suyu ekleyin ve tuz ilave edin.
  10. Güvecin kapağını kapatın ve kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirin.
  11. Güveçte pişen kıymalı kuru fasulyeyi sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Kıymalı kuru fasulye, pilavla mükemmel bir uyum sağlar. Sade beyaz pirinç pilavı, bulgur pilavı ya da tereyağlı pilav tercih edebilirsiniz.
  • Salatalık veya lahana turşusu, kıymalı kuru fasulyeyle servis edebilirsiniz.
  • Yoğurt, sıcak yemeklerin yanında serinletici bir etki yapar. Cacık da hem soğuk hem de ferahlatıcı bir alternatif olabilir. Sade yoğurt ya da sarımsaklı cacık tercih edebilirsiniz.
  • Güveçte pişen kuru fasulye ile birlikte sıcak, yumuşacık bir lavaş ya da tandır ekmeği çok yakışır.
  Püf Noktası
  • Kuru fasulyeleri bir gece önceden ıslatmak, pişirme süresini kısaltır ve fasulyelerin daha yumuşak olmasını sağlar.
  • Kıymayı, soğanla birlikte iyice kavurun. Kıyma suyunu salıp çekene kadar karıştırarak kavrulmalı ve renk almalıdır. Bu, yemeğin lezzetini artırır.
  • Domates ve biber salçasını, kıymalı harcın içinde iyice kavurun. Salçaların kavrulması, yemeklere derinlik katacaktır.
  • Baharatları, yemeğin pişmeye başlamadan önce ekleyin. Pul biber, kimyon ve karabiberin aromasının tam anlamıyla çıkması için iyi bir kavurma süresi önemlidir.
  • Yemeğinizi pişirirken sıcak su kullanmaya özen gösterin. Soğuk su eklemek, fasulyelerin pişme süresini uzatabilir.
  • Güveçte yapılan yemeklerde kısık ateşte pişirme çok önemlidir. Güveç, yemeklerin lezzetlerini hapseder ve yemek, yavaş pişerek tüm tatları birleştirir.

Tarif Kategorileri

Bakliyat Tarifleri Akşam Yemeği Farklı Et Yemekleri Yemek Tarifleri Yöresel Tarifler

Benzer Tarifler

Bakla Kızartması
Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi