Kırmızı mercimeği 1.5 su bardağı suyla iyice haşlayın. Ocaktan alın fakat suyunu dökmeyin. Bulguru mercimeğe ilave edip karıştırdıktan sonra soğumaya bırakın. Galeta ununu ekleyin. Yumurtayı ilave edip hamur kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Karışım kuru olursa bir miktar su ilave edebilirsiniz. Tuz, beyaz biber ve kırmızı pul biberi ilave edin. İç harcı için, dolmalık fıstığı tavada kavurun. Beyaz peyniri çatalla iyice ezin. Dolmalık fıstık, ince kıyılmış nane ve ince doğranmış soğanı ilave edip harmanlayın. Hamur kıvamına gelen bulgurlu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlak açın. Ortasına peynirli harçtan ilave edip içli köfte şeklinde kapatın. Kızgın yağda renkleri dönünceye kadar kızartın. Kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Sıcak servis yapın.