Fasulyeleri bir gün öncesinden suda ıslatın. Ayçiçeği yağı ve zeytinyağını tencerede ısıtıp çok ince kıyılmış soğanı 1 tatlı kaşığı şekerle birlikte kavurun. Zar şeklinde doğranmış sivribiberi ilave edin. Birkaç dakika daha kavurun. Domates püresini ve salçaları 1 kahve fincanı sıcak suda incelterek karıştırın. Bu karışımı tencereye ekleyin. Yoğun bir sos kıvamına gelene kadar pişirin. Önceden suda bekletmiş olduğunuz fasulyeleri bol suyla yıkayıp tencereye ekleyin. Üzerini üç parmak geçecek kadar suyu ilave edin. Tuzunu, kimyonu ve iki adet karanfil tanesini de ekleyip birkaç taşım kaynatın. Orta ateşte ara ara karıştırarak fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alın. Yemeği güvece aktarın. Üzerine tereyağı parçalarından serpin, acı biberi yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında suyunu çekene kadar pişirin. Sıcak servis yapın.