- Falafel için, nohutları haşlayıp süzün. Maydanoz, soğan, sarımsak, kişniş, nohut, pul biber, tuz ve kimyonu püre olana kadar mutfak robotunda çekin.
- Derin bir kaba aldığınız karışımın içine kabartma tozu ve unu ekleyip elinizle yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar un ilave ederek karıştırın.
- Üzerini kapatıp buzdolabında birkaç saat dinlendirin. Cevizden biraz ufak parçalar koparıp yuvarlayın ve bir tavada kızgın yağda kızartın.
- Humus için, nohutu bir gün önceden suda bekletin. Ertesi gün haşlayıp kabuklarını çıkarın. Mutfak robotuna alıp püre haline getirin.
- Tahin, dövülmüş sarımsak, tuz ve kırmızı pul biberi bir kapta karıştırıp nohut püresine ilave edin.
- Zeytinyağı ve limon suyunu azar azar ilave edip karıştırın. Servis tabağına alıp falafel ile birlikte servis yapın.
Dilerseniz, klasik humus tarifini de deneyebilirsiniz.