SİTEDE GÖR
Anasayfa
Tarifler
Bakliyat Tarifleri
Buğday Tatlısı (Lübnan)
Buğday Tatlısı (Lübnan)
Güncelleme tarihi:
20 Mayıs 2022
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Buğday Tatlısı (Lübnan) Tarifi İçin
Malzemeler
200 gr aşurelik buğday
Frenk üzümü
50 gr çam fıstığı
50 gr kabuksuz iç badem
50 gr tuzsuz ve kabuksuz Antep fıstığı
100 gr toz şeker
Yarım çay bardağı gül suyu
Buğday Tatlısı (Lübnan)
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Aşurelik buğdayı kaynar suda 30 dakika haşlayın. Sırasıyla şeker, gül suyu, Badem, Antep fıstığı, çam fıstığı ve Frenk üzümlerini ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp cam kaselere doldurun. Servis yapın.
Tarif Kategorileri
Bakliyat Tarifleri
Kuruyemişli Tarifler
Lübnan Mutfağı Yemekleri
Tatlı Tarifleri
Akşam Yemeği
Benzer Tarifler
Alacatene
Mercimekli Kolakas
Airfryer'da Falafel
Tahinli ve tavuklu kuru fasulye
Nohutlu sucuk içi
Yaprak ditmesi