Sopa De Mani
Selin Hıdır
168 Tarif       0 Takipçi
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Sopa de Maní, Bolivya'nın geleneksel yemeklerinden biri olup, özellikle And Dağları'nın eteklerinde yaygın olarak tüketilen bir çorbadır. Adını, ana bileşeni olan yer fıstığından (mani) alır ve bu lezzetli çorba, sıcak ve besleyici bir öğün sunar. İşte Sopa de mani  tarifi:

Ev Yapımı Passatelli tarifine göz atabilirsiniz.

Bir porsiyon Sopa de mani kaç kaloridir?

Bir porsiyon Sopa de mani 350 kaloridir.

Sopa De Mani Tarifi İçin

Malzemeler

Sopa De Mani

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Zeytinyağını bir tencerede ısıtın. Soğanı ve sarımsağı doğrayın, ardından tencereye ekleyin. Soğanlar yumuşayana kadar birkaç dakika kavurun.
  2. Havuçları, patatesleri ve domatesleri doğrayın ve tencereye ekleyin. Sebze suyunu, tuz ve karabiberi de ilave edin. Üzerine su ekleyin ve karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
  3. Başka bir tencerede çiğ yer fıstıklarını ekleyin ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Yaklaşık 15 dakika kadar fıstıkları pişirin.
  4. Bir kasede kırmızı soğanı ve domatesi doğrayın. Kişnişi ince ince doğrayıp kaba ekleyin. Sirke, tuz ve acı sos ile tatlandırın. Karıştırın ve bu karışımı buzdolabında soğumaya bırakın.
  5. Fıstıklar piştikten sonra, fıstıkları ve suyu bir blendera alın ve pürüzsüz bir kremaya dönüştürün. Fıstık kremasını tekrar tencereye koyun ve kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar kaynatın.
  6. Hazırladığınız sebze karışımını tencereye ekleyin ve karıştırın. 5 dakika daha pişirin. Tüm malzemeler birbirine iyice karıştıktan sonra, fıstıklı karışımı tencereye ekleyin. Çorbayı karıştırarak 10 dakika daha kaynatın.
  7. Eğer tencereniz dolarsa, çorbayı 2 tencereye bölebilirsiniz. Çorbaya tuz ve karabiber ilavesi yapın.
  8. Çorba pişerken patatesleri soyup ince uzun şertiler halinde doğrayın ve kızartın.
  9. Sopa de mani bir kaseye dökün, üzerine kızarmış patatesleri ekleyin ve ince doğranmış maydanoz serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun.
  Servis Önerisi
  • Çorbanın içine küçük doğranmış tavuk veya pirzola eti ekleyebilirsiniz. 
  • Yanında sıcak, taze ekmek veya tuzlu krakerle servis yapabilirsiniz. 
  • Yer fıstığı çorbasını ekstra lezzetli hale getirmek için üstüne birkaç soyulmuş ceviz veya kavrulmuş soya cevizi serpebilirsiniz.
  • Çorbayı servis ederken, üzerine taze kişniş veya limon dilimleri ekleyerek daha ferah bir lezzet elde edebilirsiniz. Ayrıca, çorbanın yanında taze ekmek de ekleyebilirsiniz.
  Püf Noktası
  • Fıstıkları pişirdikten sonra iyice pürüzsüz hale gelene kadar blenderda karıştırın. Böylece çorbanın kıvamı daha kremsi ve yoğun olur. Eğer fıstıklarınız çok sertse, pişirme sırasında biraz daha su ekleyebilirsiniz.
  • Patatesleri çorbanın üzerine kızartarak eklemek, çorbaya çıtırlık ve farklı bir doku kazandırır. Kızarttığınız patatesleri çorbaya ilave etmeden önce fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine koyabilirsiniz.
  • Çorbaya acı sos eklemek isteğe bağlıdır ancak, özellikle yer fıstığının tatlılığına karşı acılığın dengeli bir uyum sağladığını unutmayın. Acı sosu dikkatli ekleyin ve çorbanın tadına bakarak, baharatları ve tuzu ayarlayın.
  • Salsa picante (acı sos) için kırmızı soğan ve domatesin taze olmasına dikkat edin. Doğradığınız kişnişin taze olması da salsa’nın lezzetini artırır. Salsa, çorbanın üzerine eklenmeden önce bir süre buzdolabında soğuyarak, tüm tatlar birbirine geçer.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar MasterChef Tarifleri

Benzer Tarifler

Çeşmi nigar çorbası
Kartoffelsuppe
Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası