Pazı Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Bol sebzeli ve kremalı pazı çorbasına kim hayır diyebilir ki? Sebzelerle zenginleştirilen ve düşük kalorisiyle diyet listelerine eklenen pazı çorbası, içinizi ısıtacak tariflerden biridir. Malzemeler hazırsa, başlangıç yemeklerinde sunabileceğiniz pazı çorbası için detaylara geçebiliriz.

Daha fazlası için pazı yemeklerine göz atın.

Pazı Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için

Pazı Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğan ve sarımsakları ince ince doğrayın. Tencereye zeytinyağını alın. Soğan ve sarımsakları hafifçe soteleyin.
  2. Havuç, kereviz ve patatesi küp küp doğrayarak soğanların üzerine ekleyin ve sotelemeye devam edin. 
  3. Üzerine et veya sebze suyunu ekleyin ve tuz serpiştirin. Çorbayı kaynamaya bırakın.
  4. Et suyu kaynadıktan sonra, pazı yapraklarını yıkayıp ince ince doğrayın ve tencereye ilave edin.
  5. Tüm sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Sebzeler yumuşadığında çorbayı ocaktan alın ve pürüzsüz kıvam alıncaya kadar blenderdan geçirin. 
  6. Hazırladığınız çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerine çırpılmış krema ve karabiber ekleyerek servis edin. Afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Tarifte et suyu veya sebze suyu kullanabilirsiniz. Her iki suyu da bulamadıysanız, temiz içme suyu ile kaynatabilirsiniz.
  • Çorbanın kıvam alması için mutlaka blenderden geçirin. 
  • Dilerseniz, kremayı çorba kaseleri yerine tencereye ekleyerek de karıştırabilirsiniz. 

Tarif Kategorileri

Diyet Yemekleri Çorba Tarifleri Sebzeli Çorbalar Vejetaryen Yemekleri Öğle Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası