Maş Fasulyeli Börülce Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Baklagil ailesine ait bir bitki türü olan maş fasulyesi, yüksek posa ve yüksek protein içeriğine sahiptir. Bu nedenle vejetaryen menülerinde de kendine yer bulur. Düşük kalorili olduğu için, diyet listelerine ekleyebilirsiniz. Kolesterolü düzenleyen maş fasulyesi, gluten içermez. Malzemeler hazırsa, maş fasulyeli börülce çorbası tarifine geçebiliriz.

Maş fasulyesi salatası ve maş fasulye piyazı tarifini de deneyebilirsiniz.

Maş Fasulyeli Börülce Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Maş Fasulyeli Börülce Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Bir gece suda beklettiğiniz kuru börülce ve maş fasulyesini geniş bir tencereye alın.
  2. Üzerini 4 parmak geçecek kadar su ilave edip iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Tereyağını küçük bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurduktan sonra salça, tuz ve baharatları ekleyin.
  4. 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın.
  5. Unlu karışımı kaynayan maş fasulyesi ve börülceye ilave edin ve sürekli karıştırarak 5 dakika daha pişirip altını kapatın. Sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Akşam Yemeği Vejetaryen Yemekleri Bakliyat Tarifleri Sulu Yemek Tarifleri Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası