Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hem pratik, hem de lezzetli bir iftar çorbasıyla karşınızdayız. Kırmızı mercimek, havuç, mısır ve limon ile hazırlanan mercimek çorbasını, mutlaka defterinize ekleyin.

Daha farklı çeşitler için mercimek çorbası tariflerine göz atmayı unutmayın.

Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Limonlu Ve Sarımsaklı Mercimek Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Yağı büyük bir tencerede orta  ateşte ısıtın. Soğanı ve havucu ekleyin,  soğanlar yumuşak ve yarı saydam olana kadar ara sıra karıştırarak 5 dakika soteleyin. Sarımsağı ekleyin ve kokusu çıkana kadar ara sıra karıştırarak 1 dakika daha soteleyin.
  2. Sebze suyu, mercimek, mısır, kimyon, köri, (arzuya bağlı olarak safran ve kırmızı biber) ekleyip karıştırın. 
  3. Daha sonra ocağı kısın ve kapağını kapatıp mercimek tamamen yumuşayana kadar, ara sıra karıştırarak 15 dakika pişirin.
  4. El blender’ı kullanarak çorbayı istediğiniz kıvama gelinceye kadar püre haline getirin. Limon kabuğu rendesi ve suyunu karıştırın. 
  5. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Arzuya göre ekstra taze limon dilimi ile süsleyerek sıcak servis edin.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Bakliyat Tarifleri

Benzer Tarifler

Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası
Erişteli Ayran Çorbası