Lebeniye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Lebeniye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Köftesi için

Üzeri için

Lebeniye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Pirinci yıkayarak bir tencereye alın ve üzerine 1 su bardağı kadar su ekleyerek yumuşayana kadar haşlayın.
  2. Köfteleri hazırlamak için; bir kaba kıymayı alın ve üzerine 1 adet kuru soğan rendeleyin. Tuz ve karabiber de ilave ederek iyice yoğurun. Ardından nohut büyüklüğünde minik köfteler hazırlayın.
  3. Pişen pirincin üzerine 4-5 su bardağı daha su ilave edin. Haşlanmış nohutu da ekleyin ve kaynamaya bırakın.
  4. Başka bir kasede yoğurt, un, limon suyu ve yaklaşık yarım su bardağı kadar suyu iyice çırpın. Tencerede kaynayan çorba karışımından bir 1 su bardağı kadar sıcak su alıp, sürekli karıştırarak yoğurtlu karışıma ilave edin. Hazırladığınız yoğurtlu terbiyeyi, ılındıktan sonra, ocakta kaynayan nohutpirinç karışımına azar azar ekleyin. Tuzunu da ilave edip, çorbayı kaynamaya bırakın.
  5. Geniş bir tavada tereyağını eritin ve köfteleri kızartın. Köfteler kızardıktan sonra çıkarın, kalan köfteli yağa naneyi de ekleyip biraz kızdırın. Servis esnasında, çorbayı kaseye alın ve üstlerine naneli, köfteli yağı gezdirerek servis edin.

Tarif Kategorileri

MasterChef Tarifleri Etli Çorba Tarifleri Güneydoğu Anadolu Yemekleri Çorba Tarifleri Yöresel Tarifler Öğle Yemeği Yöresel Çorbalar Bakliyat Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası