Kumbursiye Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Hatay mutfağıyla özdeşleşen kumbursiye çorbası, kuzu eti, nohut ve yoğurt içeren yöresel bir tariftir. Başlangıç menülerinde yer verilen bu çorba, baharatlı sos eşliğinde sunulur. Özellikle kalabalık sofralarda yer verilen kumbursiye çorbası, protein bakımından zengindir. Malzemeler hazırsa, Hatay usulü kumbursiye çorbası tarifine geçebiliriz.

Yöresel çorbaları sevenler için Tekirdağ mutfağından çeneçarpan çorbası, Bolu mutfağından ovmaç çorbası ve Adıyaman mutfağından meyir çorbası tarifine göz atın. Farklı tatlar denemek isteyenler için değişik çorba tarifleri sayfamızı ziyaret edin.

Kumbursiye Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Sosu için:

Kumbursiye Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle nohutları bir gece önceden ıslatın.
  2. Çorbanın hazırlanacağı gün nohut ve kuşbaşı etleri düdüklü tencereye alın. Üzerini biraz geçecek şekilde su ekleyerek pişirin.
  3. Bir tencereye tereyağını alarak eritin. Arpacık soğanları ve sarımsak dişlerini yağın içerisine ekleyerek kavurun.
  4. Pişen nohut ve etleri suyuyla birlikte soğanların üzerine ilave edin.
  5. Çorbanın üzerine 2 bardak içme suyu ekleyin ve karıştırın.
  6. Çorba bir taşım kaynatıldıktan sonra, yoğurdun üzerine çorba suyundan ekleyerek ılıtın.
  7. Yoğurdu çorbaya yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin. Bu şekilde birkaç taşım daha kaynatın.
  8. Sos tavasında 1 kaşık tereyağını eritin. İçerisine nane, toz biber ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  9. Hazırladığınız kumbursiye çorbasının üzerinde tereyağlı sosu gezdirerek servis edin. Afiyet olsun.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Akşam Yemeği Yöresel Tarifler Etli Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Bakliyat Tarifleri Yoğurtlu Çorba Tarifleri Hatay Mutfağı

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası