- Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
- Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
- Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin.
- Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun.
- Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin. Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
- Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.
Sos kullanmak istemiyorsanız, sade karnabahar çorbası tarifini deneyin.