Körili Karnabahar Çorbası
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç
Körili Karnabahar Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Malzemeler

Üzeri için

Körili Karnabahar Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Soğanı küp şeklinde doğrayıp 3 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
  2. Karnabaharları küçük parçalara ayırıp ekleyin ve birkaç dakika yüksek ateşte soteleyin.
  3. Sıcak suyu ekleyip karnabaharlar tamamen yumuşayıncaya kadar pişirin. El blender’ı ile ezerek pürüzsüz hale getirin.
  4. Ayrı bir tencerede rendelenmiş sarımsağı kalan zeytinyağı ile kavurun.
  5. Köri tozunu ekleyip 1 dakika pişirin. Karnabahar püresini ekleyip yüksek ateşte kaynatın.
  6. Hindistan cevizi sütünü ilave edin. Tuz, karabiber ile tatlandırın ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
  7. Kaselere paylaştırıp üzerine kabak çekirdeği içi serpiştirdikten sonra sıcak servis yapın.

Sos kullanmak istemiyorsanız, sade karnabahar çorbası tarifini deneyin.

Tarif Kategorileri

Öğle Yemeği Sebzeli Çorbalar Çorba Tarifleri

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası