SİTEDE GÖR
Ad
Anasayfa
Tarifler
Çorba Tarifleri
Karnabahar Çorbası
Karnabahar Çorbası
Güncelleme tarihi:
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
15 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Karnabahar Çorbası Tarifi İçin
Malzemeler
15 gr tereyağı
1 soğan
1 küçük karnabahar
1 patates
700 ml sebze suyu
400 ml süt
Kırmızı pul biber
Kekik
Tuz
Karnabahar Çorbası
Nasıl Yapılır
Fotoğrafları Gizle
Fotoğrafları Göster
Tereyağını tencerede eritin. Soğanları iri küp şeklinde doğrayıp yağda pembeleşinceye kadar kavurun.
İri doğranmış patates ve karnabaharı, sebze suyunu, süt ve tuzu ekleyin. Orta ateşte kaynamaya bırakın.
Sebzeler tamamen yumuşayınca mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz hale getirin.
Tekrar tencereye alıp bir taşım kaynatın ve kaselere paylaştırın. Üzerine pul biber ve kekik serpiştirerek sıcak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
MasterChef Tarifleri
Sebzeli Çorbalar
Diyet Yemekleri
Çorba Tarifleri
Vejetaryen Yemekleri
Benzer Tarifler
Yoğurtlu Tavuk Çorbası
Terbiyeli İşkembe Çorbası Tarifi
Köfteli Çorba Tarifi
100 Kişilik Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi
Süleymaniye Çorbası
Sütsüz Domates Çorbası