Kaju, karnabahar, zeytinyağı ve baharatlarla hazırlanan bu çorba, bol malzemesiyle iftar sofralarında mutlaka yer verilmesi gereken tariflerden biridir.
Tencereye zeytinyağı ve tereyağını alın. Soğanı ekleyerek karamelize olana kadar soteleyin. Ardından bir miktar su ekleyin ve 2 dakika daha soteleyin.
Sarımsak ve karnabaharı ilave edip 5 dakika süreyle soteleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırdıktan sonra suyunu ekleyerek kaynamaya bırakın.
Ocağı kısın ve kapağını kapatın. 20-25 dakika, karnabahar yumuşayana kadar pişirin. İçinden defne yapraklarını çıkarın ve el blenderı yardımıyla pürüzsüz olana kadar çekin.
Çorbanın daha koyu kıvamlı olmasını isterseniz un ve limon suyunu çırpıp çorbanın içine ilave edin ve 2-3 dakika daha pişirin. Üzerine biraz zeytinyağı, kavrulmuş kaju fıstığı ve maydanoz serperek servis edin.