Cennet Çorbası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
  Malzemelere Geç   Yapılış Adımlarına Geç

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba, grip ve soğuk algınlığına karşı hastalık direncini arttırır. İçerisinde tavuk suyu kullanıldığı için, protein değeri de yüksektir. Başlangıç menülerinde yer verilen cennet çorbası, ortalama 30 dakika içerisinde sofralardaki yerini alır. Listede yer alan malzemeleri hazırladıysanız, cennet çorbası yapımı için tarif detaylarına geçebiliriz.

Sitemizden pratik çorba tariflerine göz atarak fikir edinebilirsiniz. Okuyucularımız tarafından çok ilgi gören kelle paça çorbası ve kremalı mantar çorbası tarifini de notlarınız arasına ekleyin.

1 Porsiyon Cennet Çorbası Kaç Kalori?

Cennet Çorbası Tarifi İçin

Malzemeler

Üzeri için:

Cennet Çorbası

Nasıl Yapılır Fotoğrafları Gizle

  1. Öncelikle uygun ebatlı bir tencere içerisine tereyağını alın ve eritin. Tereyağı erimeye başladığında üzerine mısır ununu ilave edin ve 2-3 dakika boyunca kavurun.
  2. Soğan ve patatesleri iri bir şekilde doğrayın ve kavurduğunuz mısır unu karışımının içerisine ekleyerek 5 dakika daha kavurun.
  3. Sebzeler kavrulduktan sonra sarımsak tozu, karabiber ve tuzu da ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  4. Kavrulan sebzelerin üzerine önce sıcak suyu, ardından tavuk suyunu ekleyin ve ara sıra karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakın.
  5. Çorba piştiğinde, sebzelerin püre haline gelmesi için blenderdan geçirin. Ardından tekrar ocağa alın ve 2 dakika daha kaynatın.
  6. Son olarak sıvıyağı, sos tavasına koyun ve içerisine toz biber ekleyerek kızdırın. 
  7. Çorbaları kaselere paylaştırdıktan sonra, toz biberli karışımı çorbanın üzerinde gezdirin. Şimdiden afiyet olsun.
  Püf Noktası
  • Sarımsak tozunuz yoksa, soğan ve patatesi kavurduktan sonra 2 diş sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Çorbanın içerisinde tavuk suyu yerine, et suyu da kullanabilirsiniz.
  • İsteğe göre lezzetini arttırmak için, haşlanmış tavuk eti de ekleyebilirsiniz.
  • Çorbayı mikserden geçirirken kıvamı koyu gelirse, göz kararı ılık su ilave edebilirsiniz.

Tarif Kategorileri

Çorba Tarifleri Yöresel Çorbalar Diyet Yemekleri Akşam Yemeği

Benzer Tarifler

Tuzlama Çorbası
Mehir çorbası
Ayak paça çorbası
Madımak çorbası
Gülüklü çorba
Begova çorbası