Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?
Aslı Can Kaçar İçerik Editörü
33 Tarif       24 Takipçi
Zeytinyağı, mutfaklarda yaygın olarak kullanılan yağ türlerinden biridir. Peki, zeytinyağı lekesi nasıl çıkar? İşte, koltuktan ve kıyafetten zeytinyağı lekesi çıkarmak için uygulayabileceğiniz yöntemler:

Zeytinyağı, günlük hayatta yaygın olarak kullanılan bir yağ çeşididir. Sarı-yeşilimsi bir renge sahip olan zeytinyağı, yanlışlıkla kıyafete veya koltuğa döküldüğünde çıkarılması zor olan lekeler bırakabilir. Zeytinyağı lekesine hızlı bir şekilde müdahale etmek, lekenin çıkarılmasını kolaylaştırır. Bu yüzden yağ lekesinin kurumasını beklemeden müdahale etmek gerekir. 

Giysiye Bulaşan Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Öncelikle lekeli bölgeye kağıt havlu ile bastırın ve fazla yağı emdirin. Daha sonra lekenin üzerine karbonat serpiştirin ve 10 dakika bekleyin. Nemli bez ile lekeyi ovalayın ve üzerine sıvı bulaşık deterjanı dökün. Kıyafeti nazikçe suyun altında ovalayın. Tüm leke çıktığında, kıyafeti sıcak su ile durulayabilir veya makinede yıkayabilirsiniz.

Halıdaki Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Halıdaki lekeli bölgenin üzerine kağıt havlu ile bastırın. Ardından yağlı bölgeye karbonat veya mısır nişastası dökün. Nişasta, zeytinyağını kısa sürede emecektir. 10 dakika bekledikten sonra, elektrikli süpürge nişastalı bölgeyi çekin. Temiz bir süngere bulaşık deterjanı döküp lekenin geri kalanını ovalayın. Ardından nemli bir bez ile temizleyebilirsiniz.

Koltuktaki Zeytinyağı Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktaki lekeli bölgeye kağıt havlu ile bastırın ve yağın fazlalığını alın. Lekeli bölgeye bebek pudrası döküp 10 dakika bekletin. Ardından elektrik süpürgesi ile pudrayı çekin. Bir kapta su ve beyaz sirkeyi karıştırın. Koltuğun lekeli kısmını, bu karışım ile silerek lekenin çıkmasını sağlayın. Leke tamamen çıktığında nemli bez ile bölgeyi tekrar silin.

Zeytinyağı lekesini çıkarırken dikkat edilmesi gerekenler;

  1. Beyaz sirke, yağlı lekeler üzerinde etkili olabilir. Sirkeyi su ile karıştırıp lekeye uygulayabilirsiniz.
  2. Talk pudrası veya bebek pudrası da yağ lekesini emmek için etkili bir alternatiftir.
  3. Karbonat, mısır nişastası gibi emici ürünler doğal olarak yağı içine hapseder. Bu yüzden lekeye müdahale etmeden önce üzerine karbonat serpiştirerek fazlasını almasını sağlayabilirsiniz.
  4. Leke çıkarıcı sprey veya jeller, özellikle zorlu yağ lekelerinde kullanılabilir.

Şunlara da göz atın;

  1. Zerdeçal lekesi nasıl çıkar?
  2. Domates lekesi nasıl çıkar?
  3. Vişne lekesi nasıl çıkar?
  4. Süt lekesi nasıl çıkar?
  5. Kola lekesi nasıl çıkar?

Haber Kategorileri

Temizlik Önerileri

Lezzetli Haberler

Yılbaşında Neden Hindi Yenir?
Yılbaşı Diyeti Nedir, Nasıl Yapılır?
Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi