Zencefil Nasıl Dondurulur?
Zencefil oldukça sağlıklı ve lezzetli bir bitkidir. Zencefili yemeklerinizde ve içeceklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sizlere zencefil nasıl dondurulur anlattık. İşte, zencefil nasıl dondurulur:

Zencefil oldukça sağlıklı ve lezzetli bir bitkidir. Zencefili yemeklerinizde ve içeceklerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Zencefil, bütün veya kıyılmış olarak daha uzun süre saklanması için dondurulabilir. Zencefili dondurmak için hazırlamak kolaydır ve düzenli kullanırsanız, dondurucuda her zaman oldukça fazla saklayabilirsiniz. Sizlere zencefil nasıl dondurulur anlattık. İşte, zencefil nasıl dondurulur:


Bütün Zencefil Nasıl Dondurulur?

  1. Bu yöntem, uzun süreli depolama ve kesildikten sonra saklamak için çok uygun bir yöntemdir.
  2. Taze, lekesiz bir parça zencefil (veya gerekirse daha fazla parça) seçin. Temiz olup olmadığını kontrol edin; değilse, hafifçe silin ve devam etmeden önce kuru olduğundan emin olun.
  3. Zencefil parçasını veya parçalarını plastik mutfak sargısı veya folyoya sarın. Birden fazla parça donuyorsa her parçayı ayrı ayrı sarın.
  4. Parçayı veya parçaları yeniden kapatılabilir bir dondurucu torbasına yerleştirin. Torba boyutunu, dondurulmakta olan zencefilin boyutuna veya miktarına uydurmaya çalışın. Sıkıca kapatmadan önce mümkün olduğu kadar fazla havayı dışarı atmak için aşağı doğru bastırın.
  5. Dondurucuya yerleştirin. Bir seferde kullanmak için bütün bir zencefili çıkarın. Çözülmesine izin verin, ardından her zamanki gibi kullanın.

İnce Doğranmış Zencefil Nasıl Dondurulur?

  1. Normalde kıyılmış zencefil kullanmayı seviyorsanız bu yöntem kullanışlıdır.
  2. Uygun bir zencefil parçası seçin. Soyup ince ince kıyın. Zencefili kıymak için ince bir rende veya mutfak robotu kullanın.
  3. Bir fırın tepsisini veya tepsiyi yağlı kağıt veya folyo ile kaplayın.
  4. Yağlı kağıdının veya folyonun bir kısmına her seferinde bir çay kaşığı veya yemek kaşığı kadar kıyılmış zencefil yayın. Katmanı mümkün olduğu kadar düz tutun. Kıyılmış zencefilin tamamı bitene kadar tekrarlayın.
  5. Yayılmış zencefilin üstüne hafifçe bir plastik sargı tabakası yerleştirin. Tepsiyi dondurucunun içine yerleştirin. Donduralım.
  6. Dondurucudan çıkarın. Kıyılmış zencefilin donmuş kısımlarını kaldırın. Her bir kısmı yeniden kapatılabilir bir torbaya veya hava geçirmez bir kaba aktarın.
  7. Tekrar dondurucuya yerleştirin. Gerektiği gibi kullanın. Bu zencefil altı aya kadar saklanır.


Zencefil Parçalar Halinde Nasıl Dondurulur?

  1. Zencefili seçin. Zencefili parçalar halinde koparın.
  2. Kabuklarını soyun.
  3. Büyük zencefili parçalara ayırana kadar bölün ve kabuklarını soyun.
  4. Mümkün olduğu kadar sıkı paketlemeye çalışın. Torbanın havasını çıkarmak için aşağı bastırın. Alternatif olarak, dondurucuya dayanıklı küçük bir kap içinde katmanlar halinde düzenleyin.
  5. Dondurucuya yerleştirin. Bu zencefil üç aya kadar saklanacaktır.

Şunlara da göz atın;

  1. Zencefil nasıl rendelenir?
  2. Zenefil yağının faydaları nelerdir?
  3. Evde zencefil nasıl yetiştirilir?
  4. Zencefil nasıl yenir?
  5. Zencefil nasıl saklanır?

Haber Kategorileri

Yiyecek Saklama

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Oyunları: Evde 14 Eğlenceli Aktivite
Karaköy Kahvaltı Mekanları: Karaköy'ün En İyi 10 Kahvaltıcısı
Donut Tarifleri: Farklı Çeşitleriyle 8 Nefis Donut Tarifi
Patlıcanlı Meze Tarifleri: Patlıcanla Yapılan 13 Meze Tarifi
20 Ülkeden Yılbaşı Yemekleri: Farklı Ülkelerden Yılbaşına Özel Yemekler
İlginç Bir Yılbaşı Geleneği: 12 Üzüm Yeme Ritüeli