Yumurta Beyazı Nasıl Çırpılır?
Yumurta beyazı nasıl çırpılır? Yumurta beyazı çırpılınca neden katılaşır? Katılaşmış yumurta beyazı nerelerde kullanılır?

Genellik yumurta beyazını ayırın yazısını sıklıkla tariflerde görürsünüz. Bu tarifler genelde tatlı tarifleridir. Ancak tatlı ve tuzlu tariflerin her ikisinde de bu yöntem kullanılır. Yumurta beyazını çırparak katılaştırın basit bir cümle olarak gözükse de bazen tam olarak yapılamayabilir. Tam olarak çırpılamamış yumurta beyazı ile yapılan tatlı ve yemekler tam anlamıyla istediğiniz gibi olmayabilir. Sizler için yumurta beyazı nasıl çırpılır anlattık. İşte, yumurta beyazı nasıl çırpılır:


Çırpılmış yumurta akları kabarık, yastığa benzer bir dokuya sahiptir. Çırpılmış yumurta akı, sufle ve kekleri kabartır, krepleri ve waffle'ları hafifletir ve birçok kullanımları arasında tatlandırılabilir ve beze olarak tüketilebilir.

Yumurta beyazı çırpıldıkça katılaşır, sertleşir. Bunun kimyasal sebepleri vardır ancak basit olarak anlatmak gerekirse yumurta beyazları içerisine çırpma esnasında hava girer, bu da yumurta beyazlarındaki proteinin gerilmesine ve beyazların içindeki suyun etrafında kabarcıklar oluşturmasına neden olur dönüştürür.

Yumurta beyazlarını çırparken dikkatli olmanız gerekir. Çünkü fazla çırpıldığı zaman gerilmiş protein kırılır ve suyun beyazlara girmesine izin vererek gerçekten iştah açıcı olmayan bir yumurta suyu ve köpük karışımı oluşturur.



Yumurta Beyazını Çırparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Yumurtaların oda sıcaklığında olması gerekir.
  2. Yumurta sarıları ile beyazlarının kesin olarak ayrılması gerekir. 
  3. Yumurta beyazlarının çırpılacağı kabın tamamen kuru olması gerekir.
  4. Yavaş yavaş başlayarak sonrasında kademe arttırılması gerekir.
  5. Çırpılmadan önce içerisine tuz ya da krem tartar ekleyebilirsiniz. 
  6. Şeker eklemesini yavaş yavaş, bir seferde yapabilirsiniz. 


Şunlara da göz atın;
  1. Yumurta kokusu nasıl gider?
  2. Yumurta nasıl temizlenir?
  3. Yumurta kaç kalori
  4. Yumurta nasıl kırılır?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Pişmemiş Hindi Nasıl Saklanır?
Yılbaşı Kekleri: Yeni Yıl Sofralarını Renklendirecek 20 Yılbaşı Keki
Eliff Karadayı’dan yılbaşı sofrası için öneriler
Şık ve Lezzetli Yılbaşı Sofrası İçin 4 Nefis Tarif
Picanha Nedir, Nasıl Pişirilir?
Pasta Şefi Ebru Özgün'den 6 Yılbaşı Tatlısı