Yumurta Akını Kullanmanın Yaratıcı 5 Yolu
Yumurta akları, protein açısından zengindir. Sizlere yumurta aklarını kullanmanın yaratıcı yollarından bahsettik. İşte, yumurta akını kullanmanın yaratıcı yolları:

Yumurta akları, yumurta sarılarına kıyasla protein açısından zengindir. Belirli tariflerde sadece yumurta beyazı ya da sarısı kullanılabilir. Eğer elinizde yumurta beyazı varsa ve ne yapacağınızı bilmiyorsanız bu yazı tam size göre! Yumurta aklarını tariflerde değerlendirebileceğiniz gibi dondurarak saklayabilirsiniz. Artan beyazları kullanmanın yollarını arıyorsanız veya yeni yumurta beyazı tarifleri denemek istiyorsanız, işte yumurta beyazlarını kullanmanın bazı yaratıcı yolları:


  1. Yumurta Akı İle Omlet Hazırlayın

Yumurta akı hakkında iyi bilinen şeylerden biri, sarısına kıyasla protein açısından yüksek, kolesterol ve yağ oranının düşük olmasıdır. Dünya çapında birçok kişi de yumurta beyazlı omletleri tercih ediyor. Dilerseniz yumurta beyazlı omletlerin içerisine çeşitli sebzeler ekleyebilirsiniz.

  1. Kabarık Pankekler Hazırlayın

Pankek hazırlarken hamurun içerisinde bütün yumurta eklenir. Ancak sadece yumurta beyazı eklemek daha kabarık bir pankek yapmanıza sebep olacaktır. Yumurta beyazı ve şeker önce çırpılmalı karışıma sonradan eklenmelidir.

  1. Unlu Mamullere Sürün

Unlu mamullerin üzerine yumurta akı sürün. Hamur işlerinin, ekmeklerin, turtaların ve daha fazlasının nefis görünmesini sağlayan parlak ve altın rengi kahverengi kaplamayı üretmek için denenmiş ve test edilmiş bir yöntemdir. Sadece yumurta akı kullanmanın da faydaları vardır. Öncelikle yumurta akı tatsızdır, bu nedenle hamur işlerinize yumurtaya istemediğiniz herhangi bir tat ekleme riski yoktur. Ayrıca sarılarını kullanmadığınızda net bir yüzey elde etmeleri de garanti edilir; yalnızca parlak bir katman elde edersiniz, bulanıklık olmaz.

Yumurta aklarını kullanmanın ek bir avantajı da, hamur işlerinizde veya hamurunuzda yapışkan bir tabaka oluşturmasıdır; bu da, serpme, şeker veya diğer malzemeleri kolayca ekleyebileceğiniz anlamına gelir.

  1. Protein İçeriğini Arttırmak İçin Smoothieye Ekleyin

Smotothie spor sonrasında, ara öğünde ya da güne başlangıçta sıklıkla tercih edilen içeceklerden biridir. İhtiyaç duyulan besinleri kolay ve pratik yoldan almak için tercih edilen bir yöntemdir. Peki neden protein içeriğini daha fazla arttırmayı düşünmüyorsunuz?

Protein içeriğini protein tozundan karşılamak yerine elinizde olan yumurta beyazlarını ekleyebilirsiniz. Smoothie'ler birçok şeyi bir araya getirmeyi ve tek seferde içmeyi kolaylaştırır. Özellikle meyve veya kakao tozu gibi şeyleri dahil ettiğinizde, bunu yapmanın gerçekten lezzetli bir yolu da olabilirler. Yumurtalar bir protein deposudur ve daha fazla protein yemenin en kolay yollarından biridir.

  1. Kek Hamuruna Dahil Edin

Kek, kokusu ve tadı ile sevilen lezzetlerden biridir. Yapımı oldukça kolay olan kek farklı lezzetler ile çeşitlendirilebilir. Elinizde eğer yumurta beyazı varsa yumurta beyazlarını kek hamuruna ekleyebilirsiniz. Bütün yumurta yerine yumurta beyazı kullanabilirsiniz.

Sadece yumurta beyazı kullandığınız kekler daha kabarık, yumuşak olacaktır. Pandispanya kıvamında olacak olan kekinizi keyifle tüketebilir, sos ya da krema ile birlikte yemeyi tercih edebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Yumurta yağı nedir?
  2. Yumurtaları dondurabilir misiniz?
  3. Yumurta beyazı ile ne yapılır?
  4. Yumurtalı tarifler

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?