Yulaf lapası genellikle kahvaltılarda tüketilen bir yemektir. Meyveler ile birleştirilerek tüketilir. İşte, yulaf lapası yaparken dikkat etmeniz gereken 6 püf nokta:
Yulafın farklı çeşitleri vardır. İnce öğütülmüş ve klasik yulaf ezmesi ülkemizde en sık bulunan iki türdür. Sıcak yulaf lapası yapacaksanız ince öğütülmüş olan daha hızlı kıvam alacaktır. Yulafı tencereye eklediğinizde biraz kavurmak hoş bir koku katacaktır. Tavaya dilerseniz bu aşamada hindistan cevizi yağı ekleyebilirsiniz. Yulaf lapası yaparken kullandığınız sıvıyı seçmelisiniz. Bitkisel süt, hayvansal süt ya da su kullanabilirsiniz. En iyi sonuç ve kıvam yarı yarıya su ve süt kullanılması ile oluşur. Yulaf lapanızı pişirirken tatlandırın. Yulaf lapasının içerisine tarçın, limon kabuğu, vanilya ekleyebilirsiniz. Damak tadınıza uygun farklı baharatlar varsa onları da ilave edebilirsiniz. Aynı zamanda üzerine koyacağınız meyveyi rendeleyerek içerisine dahil edebilirsiniz. Yulaf lapası içerisine yumuşak meyveler eklemek dokusuna destek sağlayacaktır. Muz yulaf lapasına en çok yakışan meyvelerin başında gelir. Çilek, yaban mersini de sıklıkla tercih edilir. Yulaf kendi başına tadı nötr bir tahıldır. Süt ya da su ile pişirildiğinde nötr tadını korumaya devam eder. Bu aşamada baharatlar ile tatlandırabileceğiniz gibi fıstık ezmesi, bal, agave şurubu gibi tatlandırıcılarla da tatlandıra, lezzetlendirebilirsiniz. Şunlara da göz atın;