Limonata gibi bir yaz içeceği yoktur. Az malzeme ile hazırlanan mükemmel lezzetli limonatalar yaz aylarında mükemmel serinletici alternatiflerdir. Standart tarifi - limon suyu, su ve şeker - son bin yılda pek değişmedi. Aslında, limonların en erken kaydı yaklaşık 8 milyon yıl önce Çin'in Yunnan eyaletindeydi. Ancak, bugün bildiğimiz ve sevdiğimiz limonata içeceğinin ilk öncülerini yapanlar Orta Çağ Mısırlılarıdır. Bu toplum, limon yapraklarından yapılan bir içecek olan kaşbabı, kabuğu soyulmuş güzel kokulu bir narenciye bitkisini ve fermente edilmiş arpa, sedef otu ve karabiber yaptı. 17. ve 18. yüzyıllarda küresel ticaret genişledikten sonra, limon ve şeker tüm dünyada daha yaygın bir şekilde bulunur hale geldi ve modern limonata tarifi doğdu.
Her yaştan insan, özellikle sıcak bir yaz gününde plajda veya barbeküde limonatanın tadını çıkarır. İşte standart limonata tarifinizi daha ferahlatıcı, lezzetli ve sıkmaya değer hale getirmek için süslemenin birçok yaratıcı yolundan bazıları.
Limonata ile eşleşecek bir bitki düşündüğünüzde, ilk düşünceniz muhtemelen nanedir. Limonatanızı sonsuza kadar değiştirecek tek basit malzemedir. Nanenin keskin limonataya popüler bir katkı olmasının nedeni, bitkisel notalarla tatlı bir alt tona sahip olmasıdır. Daha lezzetli bir limonata istiyorsanız, mikro uçak zesterinize ulaşın. Ev yapımı limonatanın lezzetini unutmamalısınız çünkü limonun dış tabakası içeceğinizin limon aromasını yükseltecek yüksek konsantrasyonlarda esansiyel yağlar içerir. Limon kabuğunu limonatanıza eklemenin en iyi yolu, onu bardağın kenarına sürmek değildir. Bunun yerine limon kabuğu rendesi ve toz şekeri karışıma eklemeden önce parmaklarınızı kullanarak karıştırın. İki üç dakika boyunca veya parmaklarınızdan gelen lezzetli limon aromasını koklamaya başlayana kadar ikisini birbirine sürtmeniz gerekecek. Limonunuzun kabuğunu rendelerken, sadece dıştaki sarı tabakanın kabuğunu rendelemek önemlidir. Çok agresif bir şekilde lezzetlendirirseniz, çok daha acı olan ve içeceğinizin tadını bozabilecek olan beyaz öze girme riskini alırsınız. Tuz, genellikle kurabiye tariflerinde ve diğer tatlı uygulamalarda görünür çünkü tuzluluk hamurdaki diğer tatları dengeler. Limonatanıza bir tutam tuz eklerseniz de aynı şey söylenebilir. Biraz tuzun şekerin tatlılığını tamamlamaya yardımcı olduğunu ve sinir bozucu öz parçalarının neden olduğu ağızda kalan acı tadı azalttığını göreceksiniz. Limonatanıza tuz ekliyorsanız, tatlı limonatanızın yanlışlıkla lezzetli hale gelmemesi için sadece bir tutam eklemeniz önemlidir. Standart sofra tuzu bu tüyo için gayet iyi iş görecektir. Evde çırpılmış limonata yapmak için limon suyunu, ağır kremayı ve yoğunlaştırılmış sütü buzlu bir karıştırıcıya ekleyerek başlayın. Yoğunlaştırılmış süt zaten tatlandırılmış olduğundan, karıştırıcıya ilave şeker eklemeniz gerekmez. Yaklaşık 15 saniye veya hiç buz parçası kalmayıncaya kadar yüksek hızda nabız atın (kamışınıza sinir bozucu bir parçanın sıkışmasını istemezsiniz). Bu donmuş içeceğin kıvamı tıpkı bir limonatalı milkshake gibidir ve bir yaz gününde sizi serinletmesi garantidir. Çırpılmış limonatanızı bol miktarda krem şanti ve narenciye dilimleri ile servis etmenizi öneririz. Limonata, diğer meyveler ve tatlar için mükemmel bir boş tuvaldir. Karpuzlu limonata en sevdiğimiz tariflerden biridir, çünkü kavun eklenmesi hem hafif bir tat verir hem de yazın en sevilen meyvesinin nemlendirici faydalarını sağlar. Bu içeceği evde yapmak için yüksek hızlı bir karıştırıcıya limon suyu, basit şurup ve küp şeklinde karpuz ekleyin. Püre pürüzsüz bir şekilde çıkana ve buz üzerinde aktarılana kadar karıştırmaya devam edin. Çilek, limonatanıza ince bir lezzet unsuru ekleyen başka bir meyvedir. Limon suyu, kabuk, şeker ve küp küp doğranmış çilekleri orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirerek ev yapımı çilekli limonata konsantresi yapabilirsiniz. Konsantrenin pişirilmesi bittiğinde, süzmeden ve soğutmadan önce çilekleri mümkün olduğu kadar çok lezzetten çıkarmak için bastırın. Çilekli limonatanızı yapmaya hazır olduğunuzda, bir bardak konsantreyi üç bardak suyla karıştırın. Bir sonraki barbekünüz için veya sadece ön verandada yudumlamak için bol bol çilekli limonatanız olacak. Kavrulmuş limonlar, kavrulmuş kuşkonmaz veya somon balığı için mükemmel bir eşliktir, ancak muhtemelen limonata yapmadan önce limonlarınızı kavurmayı hiç düşünmemişsinizdir. Kavurma işlemi şekerleri karamelleştireceğinden, kavrulmuş limonlar mükemmel tatlı limonata yapar. Yükseltilmiş şeker, içeceğin asitliğini ve acılığını azaltırken, aynı zamanda içeceğinizi tatlandırmak için ilave şeker ihtiyacınızı da azaltır. Narenciyenizi kavurmak için kullanabileceğiniz birçok farklı yöntem vardır. İlki fırında: Kesilmiş tarafı aşağı gelecek şekilde tek bir yarıya bölünmüş narenciye yaprağını bir fırın tepsisine yerleştirin ve kenarları hafifçe kızarana kadar 400 Fahrenheit derecede pişirin. Ardından, artık posayı çıkarmak için bir elek içinde meyve suyunu sıkabilir (veya daha fazla lezzet için karıştırabilirsiniz). Ayrıca limonun kesik tarafını zeytinyağı ile fırçalayıp kesik tarafı kömürleşene kadar ızgara yapabilirsiniz. Her bir parçanın mümkün olan en yoğun alevi almasını sağlamak için meyvelerinizi ızgara üzerinde hareket ettirmekten kaçının. Limon sıkmaktan kaynaklanan el krampları en kötüsüdür. Mutfağınızda limonata yapmayı çok daha kolay hale getiren bir cihaz da stand mikseridir. Stand mikseri, çamurlayıcı veya patates ezici ile aynı mekaniği kullanır; narenciyenin tamamına basmak meyveden daha fazla lezzet ve yağ çeker, böylece daha yoğun bir limonata aroması elde edilir. Ancak tek fark, stand mikserinizin size limonlarınızı sıkmak için kolay, uygulama gerektirmeyen bir yol sunmasıdır. Limonlarınızı dörde bölerek ve bir kürek eki ile donatılmış bir stand miksere koyarak başlayın. Tüm limon parçalarını ve çekirdeklerini süzmeden önce limonları en az iki dakika düşük hızda çırpın. Bu basit mutfak tüyosu sadece limonata için değil, margaritalar için de işe yarar. Büyük parti kokteyller veya limonata standı için mükemmel olan bol miktarda narenciye suyuna sadece birkaç dakika uzaklıktasınız. Soda ekleyerek limonatanızı gazlı hale getirebilirsiniz. Eğlenceli, kabarcıklı ve tüm yaz boyunca susuz kalmanıza yardımcı olacak. Narenciye içeceğinin tatlılığını ve keskinliğini sulandırmak için limonatayı doğrudan soda ile karıştırabilirsiniz. Limonata yaparken kendinizi sadece limonlarla sınırlamayın. İçeceğe aynı keskinliği ve ayrıca yeni tatları ekleyebilen başka narenciye türleri de vardır. En bariz örneklerden biri limon suyudur. Bu narenciye, Jamaika limonatasında olduğu gibi beyaz şeker yerine kahverengi şekerle iyi eşleşir. Birinin diğerini yenmesini önlemek için tarifinizde eşit miktarda limon ve limon suyu kullanın - sonuçta narenciye özellikle güçlü değildir. Limonatanıza tatlı, meyvemsi bir tat ve güzel pembe bir ton katabilecek bir başka meyve de greyfurttur. Yakut kırmızısı ve yıldız yakut greyfurt en canlı renkleri üretir ve balın tatlılığıyla birleştiğinde bu içeceğin parlaklığı eşsizdir. Greyfurtun tadını en üst düzeye çıkarmak için, sürahiye birkaç dilim su ekleyin ve birkaç saat bekletin ve demlenmesini sağlayın. Yazın limonata yudumladıysanız, pipetinizi limonatanın dibine kadar itip saf, çıtır çıtır şekeri emmenin sinir bozucu hissini muhtemelen bilirsiniz. Limonata gibi soğuk bir içeceğe toz şeker eklerseniz ikisi birbirine iyi karışmaz ve bu da sizi biraz katmanlandırmayla karşı karşıya bırakır. Limonatanızdaki tüm şekerin erimesini sağlamanın püf noktası, düz şeker yerine basit bir şurup karışımı kullanmaktır. Basit şurup, karışım homojen olana kadar 2'ye 1 oranında şekerin suya orta-yüksek ateşte ısıtılmasıyla yapılır. Bilimsel olarak konuşursak, sıcak suyun daha hızlı moleküler hareketi, kumlu olmayan bir çözelti oluşturmak için şeker molekülleriyle daha kolay karışabilir. Basit şurupların da sadece şeker ve su ile yapılması gerekmez. Çilek, mürver çiçeği ve hatta ravent dahil olmak üzere çeşitli yaz meyveleri ve bitkileri demleyebilirsiniz. Kahve ... ve limonata? Eşleştirme alışılmadık olsa da, kafein kaşıntımızı giderir. Soğuk demleme, kahve limonatasındaki en pastoral bileşendir çünkü standart bir buzlu kahve gibi özellikle acı veya asitli bir tada sahip değildir. Kahvenin aroması limonlardan daha yoğun olduğu için, içecek için tipik bir oran, her bir yarım fincan limonataya bir fincan çift sert (iki katı öğütülmüş) kahvedir. Asitliği yumuşatmaya yardımcı olmak için biraz soda ekleyebilirsiniz. Limonataya kahve ekliyorsanız, limonun narenciye notalarını tamamlayan bir kahve karışımı kullanmayı deneyin. Koyu rostolar, limonata ile karıştırıldığında yanık bir tat verme eğilimindedir, bu nedenle bu karışım için daha hafif veya orta rosto tercih edilmelidir. İçeceğinizi servis etmeye hazır olduğunuzda limonata ve kahveyi üst üste koyun ve ince dilimlenmiş limonla süsleyin. Akçaağaç şurubu kullanmanın en iyi yollarından biridir çünkü tatlılığı ve meşemsi alt tonları limon suyunun buruk tadını azaltır. Akçaağaç limonata için kullanılacak en iyi şurup türü orta veya koyu kehribardır çünkü bu şuruplar diğer hafif çeşitlere göre daha belirgin bir akçaağaç aromasına sahiptir. Akçaağaç şurubu ile çalışırken, toz şeker ile akçaağaç şurubu arasındaki tatlılık farkını hesaba katmak çok önemlidir. Akçaağaç şurubu, standart şekerden yaklaşık üç kat daha tatlıdır, bu da limonatanızda o kadar fazlasına ihtiyacınız olmayacağı anlamına gelir. Daha fazla tatlandırıcı eklemek, mide bulandırıcı derecede tatlı bir limonatayı dengelemekten çok daha kolay olduğundan, her tarifte olduğu gibi, her zaman tat testi yapın. Birkaç yemek kaşığı şurupla başlayın ve oradan devam edin. Şunlara da göz atın;