Yaz Turşuları: Ev Yapımı 7 Nefis Yaz Turşusu Tarifi
Turşu nasıl yapılır? Turşu yaparken nelere dikkat edilmelidir? İşte, yaz meyve ve sebzeleriyle evde kolayca hazırlayabileceğiniz, kış için kavanozlarda saklayabileceğiniz 7 nefis turşu tarifi:

Tarifler ve Yapım: HÜLYA ÇAKIR     

Yapım asistanı: FEHİRE MISIRLI

Fotoğraflar: ÖZGÜR BAKIR  

Sofraların lezzetli ve en geleneksel tamamlayıcılarından biri olan turşular bağışıklık sistemimiz için de şahane bir takviyedir. Eskiden kışları tüketilirken şimdi her mevsim bizimle. İşte Lezzet Mutfağı’ndan yapımı kolay yaz turşuları.

Püf Noktaları:

  1. Taze sebzeler seçin. Ezik besinlerden kaçının.
  2. Kabı ve besinleri çok iyi temizleyin.
  3. Mutlaka cam kavanoz kullanın. Kullandığınız kavanozun kapağı kesinlikle yeni olmalıdır. 
  4. Taze Bamya Turşusu

  1. Semizotu Turşusu

  1. Çilek Turşusu

  1. Domatesli Biber Turşusu

  1. Kaşık Turşusu

  1. Taze Bakla Turşusu

  1. Erik Turşusu

Şunlara da göz atın;

  1. Turşu tarifleri
  2. Kışlık turşu nasıl yapılır?
  3. Turşu suyu nasıl kullanılır?
  4. Turşu kurarken yapılan hatalar

Haber Kategorileri

Tarif Listeleri

Lezzetli Haberler

Kimler restoran, cafe açmalı veya açmamalı? Şef Murat Bozok'a sorduk
Şef Alp Çekici'den 3 Nefis Tarif
Zahter Nasıl Tüketilir?
13 Kasım 2024 Masterchef: 2. Oyunu Hangi Takım Kazandı?
Neden Yavaş Yemek Hızlı Yemekten Daha Sağlıklı?
Şefler neden uzun şapka takıyor?