Tuzlama Hatası Paslanmaz Çelik Tencere Ve Tavaları Bozabilir
Tencere ve tavaları daha uzun süre kullanmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken maddeler vardır. Bunlardan bazılarını biliyor olsanız da tuzun bir yan etkisi olacağını düşünmemiş olabilirsiniz. Yanlış tuzlama paslanmaz çelik tencere ve tavaları bozabilir mi?

İster tecrübeli bir ev şefi olun, ister ara sıra zorunluluktan aşçı olun, muhtemelen bazı temel pişirme gereçleri bakımına aşinasınızdır. Metal kapları yapışmaz yüzeylerden uzak tutmaktan dökme demiri nasıl düzgün bir şekilde temizleyeceğinizi ve baharatlandıracağınızı öğrenmeye kadar, pişirme kapları söz konusu olduğunda yapılması ve yapılmaması gereken basit şeyleri bilmek, öğelerinizin uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, tencere ve tavaları değiştirmek için ceplerinizi karıştırmanıza gerek kalmaz. Ancak, bazı pişirme kapları diğerlerinden daha fazla bakım gerektirir.

Daha düşük bakım açısından, bakımı nispeten kolay olduğundan paslanmaz çelik tencere ve tavalarla yemek pişirmek harika bir seçimdir. Hızlı ve verimli temizlik için bulaşık makinesine girebilirler ve ocaktan fırına tarifler için uygundurlar. Ancak, bu tencere ve tavalarla yemek pişirirken, güvenilir paslanmaz çelik pişirme kaplarınızı değiştirmek zorunda kalmamanız için akılda tutulması gereken bazı şeyler vardır. Kaçınılması gereken daha az bilinen bir hata, tuzla ilgilidir.

Makarna Suyunuzu Doğru Şekilde Tuzlayın

Paslanmaz çelik pişirme kapları yok edilemez gibi görünebilir, ancak makarna suyunuzu yanlış bir şekilde tuzlamak kadar basit bir şey, tencerelerinizin olması gerekenden çok daha erken ömrünün sonuna gelmesine neden olabilir. Muhtemelen bir noktada güvenilir tencerelerinizi makarna suyunu kaynatmak için kullanacaksınız, bu yüzden bu geri dönüşü olmayan hatadan kaçınmak için dinleyin.

Makarna yapmayı seven biriyseniz, makarna suyunuzu bolca tuzla tatlandırmanın önemli olduğunu bilirsiniz, ancak tuzu suya kaynamaya başlamadan eklememeniz gerektiğini biliyor muydunuz? Tencerenizdeki soğuk suya sık sık tuz ekliyorsanız, bu işlemin çukurlaşma denen bir şeyle sonuçlanması olasıdır.

Çukurlaşma, paslanmaz çelik yüzeyin tuzdan zarar gördüğü bir paslanma şeklidir. Bu, tencerenin bir zamanlar koruyucu olan krom oksit tabakası parçalanmaya başladığında meydana gelir ve genellikle paslanmaz çelik yüzey boyunca birçok küçük dairesel girinti oluşturur. Ancak doğru zamanda tuzlamak, tuzun dibe çökmesini değil hemen çözülmesini sağladığı için bunu önleyebilir.

Çukurlu tencere ve tavalar yine de gıda açısından güvenlidir- ancak bu, pişirme kabının performansını biraz etkiler - bu nedenle, üzerlerinde çukurlar varsa tencerelerinizi kullanmaya devam etmenizde bir sakınca yoktur. İyi haber şu ki, suyunuzu uygun zamanda tuzlayarak yayılmasını önleyebilirsiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Çelik tencere nasıl parlatılır?
  2. Yanmış tencere nasıl temizlenir?
  3. Döküm tava ve tencere kullanım rehberi 
  4. Sıkışan tencere kapağı nasıl açılır?

Haber Kategorileri

Mutfak Ekipmanları

Lezzetli Haberler

Yılbaşı Kartı Nasıl Yapılır? 7 Süper Fikir
Gault & Millau Türkiye 2025 Rehberi Açıklandı: Şapka Kazanan Restoranlar Belli Oldu
Havyar Nasıl Pişirilir?
Şef olmakla usta olmak arasındaki farklar nelerdir?
Aeropress Alırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Özellik
Dünyanın En Tehlikeli Yemeği: Japon Usulü Fugu