Sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte, kışlık hazırlıklar için mutfakta yoğun bir tempoyla çalışıyoruz. Kavanozlarımızı gün yüzüne çıkardık ve kış boyunca sofralarımızı lezzetlendirecek turşu malzemelerimizi hazırladık. Ancak turşularımızı hazırlayıp kavanozlara dolduracakken, kavanozdan gelen kötü kokuları fark ettik. Tam da bu noktada ne yapacağını bilemeyenler için birkaç farklı yöntemi yazımızda derledik. İşte, turşu kavanozlarındaki kötü kokuları gidermek için uygulanan yöntemler:
Öncelikle bu yöntem için ilk yapmanız gereken turşu kavanozunu sıcak suyla ağzına kadar doldurmak. Daha sonra içine bir yemek kaşığı karbonat ekleyin ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın. 1 saat beklettikten sonra kavanozun kapağını açın ve içindeki suyu dökün. Kavanozu iyice yıkayın. Kokunun kısa sürede gittiğini göreceksiniz.
Bir litre suya bir çay kaşığı kuru hardal ekleyip karıştırın. Kavanozu bu sıvıyla doldurun ve kapağını kapatarak 1 gün bu şekilde bekletin. Ertesi gün sıvıyı boşaltıp kavanozu yıkayın.
Kavanozu ılık suyla doldurun ve içerisine 1-2 damla beyaz sirke ekleyip kapağını kapatın. Daha sonra kavanozu hafifçe çalkalayın ve bol suyla durulayın.
Kavanozu limon parçaları ile doldurup 1 gece bekletin. Ertesi gün limonları çıkartıp kavanozu durulayın.
Kavanozdaki kötü koku çıktığında, turşularınızı içine doldurarak bekletebilirsiniz.
Şunlara da göz atın;