Tofu mutfakta bulunması çok faydalı bir üründür. Ancak tofu kolayca kuruyabildiği için saklanması zor olabilir. Tofuyu suya koyduğunuz sürece buzdolabında güvenle saklayabilirsiniz. Ayrıca tofuyu ileride kullanmak üzere dondurucuda da saklayabilirsiniz. Tofuyu bozulma belirtileri açısından izlediğinizden emin olun. Bozulmuş tofu yemekten kaçınmalısınız.
Tofu Buzdolabında Nasıl Saklanır?
- Tofunuzu kullanmanız gerekene kadar orijinal ambalajında saklayın. Tofunun saklanması zor olduğundan, gerekmedikçe açmayın. Tofuyu mağazadan eve getirdiğinizde orijinal ambalajında saklayın ve hemen buzdolabına koyun.
- Tofuyu hava geçirmez bir kaba koyun. Tofu özellikle bakterilere karşı hassastır. Bu nedenle tofuyu saklamak için hava geçirmez bir kap önemlidir. Tofu'yu bir kasede veya tabakta saklamayın ve üzerini plastik ambalajla kapatmayın.
- Tofuyu suyla kaplayın. Tofu nem olmadan düzgün şekilde saklanmayacaktır. Tofu'nun kurumasını veya bozulmasını istemiyorsanız kabın üzerine su dökün.
- Hazırlanan tofuyu hava geçirmez bir kapta saklayın. Tofuyu zaten bir yemek için hazırladıysanız su eklemenize gerek yoktur. Aromalandırılmış ve pişirilmiş tofu, hava geçirmez bir kapta saklanabilir ve daha sonra buzdolabına yerleştirilebilir.
Tofu Dondurucuda Nasıl Saklanır?
- Açılmamış paketin tamamını dondurun. Çok fazla tofu paketi satın aldıysanız, açılmamış paketin tamamını dondurucuda saklayabilirsiniz. Tofuyu saklamak için özel bir şey yapmanıza gerek yok. Açılmamış paketi dondurucuya koymanız yeterlidir. Tofuyu kullanmaya hazır olduğunuzda buzunu çözebilir ve normalde yaptığınız gibi pişirebilirsiniz.
- Gelecekte kullanmak üzere kalan tofuyu dondurun. Tofuyu zaten açtıysanız dondurucuda saklayabilirsiniz. Tofudaki fazla nemi boşaltın. Daha sonra tofuyu bir dondurucu torbaya veya plastik bir torbaya koyun. Dondurucunuza koyun ve kullanmaya hazır olduğunuzda buzunu çözün.
- Buzdolabında iki gün boyunca tofuyu çözdürün. Tofu'nun buzunun çözülmesi biraz zaman alır, bu yüzden önceden plan yapın. Bir tarif için tofuya ihtiyacınız varsa, buzunun çözülmesi iki gün sürecektir. Tofuyu dondurucudan çıkarın ve buzdolabınıza koyun.
- Fazla nemi sıkın. Tofu, buzunun çözülmesinden dolayı bir miktar ekstra nemi tutacaktır. Fazla suyu çıkarmak için tofuyu kağıt havlu veya benzeri bir şey kullanarak yavaşça sıkın.
Tofunun Bozulma İşaretleri Nelerdir?
- Tofuyu buzdolabında 3 ila 5 gün saklayın. Tofu buzdolabında yaklaşık 3 ila 5 gün boyunca güvenle soğutulabilir. Tofunuzu ne zaman aldığınızı takip edin. Buzdolabında 5 günden fazla beklemişse yemeyin.
- Tofuyu 3 ila 5 ay boyunca dondurucuda bırakın. Tofu derin dondurucuda 3 ila 5 ay kadar güvenle saklanabilir. Tofu'yu tam olarak ne zaman dondurduğunuzu hatırlamak zor olabileceğinden, plastik veya dondurucu ambalajının üzerine tarihi yazın. Bu şekilde tofu'nun 5 aydan uzun süredir dondurucuda kalıp kalmadığını anlayabilirsiniz.
- Tofu'nun bozulduğunun işaretlerini bilin. Tofunun ne zaman bozulduğunu anladığınızdan emin olun. Kötü tofu daha koyu hale gelecektir. Beyazdan bej rengine dönecek. Ayrıca ekşi bir koku ve ekşi bir tat gelişecektir.
Şunlara da göz atın;
- Çiğ tofu yenir mi?
- Tofu nedir?
- Tofuyu yemeden önce pişirmeli misiniz?
- Vegan peynir tarifleri