Taze Sarımsağın Lezzetini En Çok Nasıl Elde Edebilirsiniz?
Dünya çapındaki mutfak geleneklerinin tümünde sarımsak kullanılır. Peki taze sarımsağın lezzeti ve aromasını daha fazla elde etmek istiyorsanız ne yapabilirsiniz? İşte, taze sarımsağın lezzetini en çok nasıl elde edebilirsiniz:

Dünya çapındaki mutfak geleneklerinin tümü sarımsağın aromatik ve dönüştürücü güçlerinden yararlanır. Bu evrensel içerik, çiğ kullanmanıza, kızartmanıza veya sotelemenize bağlı olarak baharatlı ve keskin, zengin ve tatlı veya tuzlu olabilir. Ayrıca, sarımsağı hazırlama şeklinizle sarımsağın lezzetinin gücünü en üst düzeye çıkarabilir veya en aza indirebilirsiniz.

Sarımsağın eşsiz kokusu, tadı ve antibiyotik özelliklerinin tümü, sağlam bir karanfili kestiğinizde, parçaladığınızda veya başka bir şekilde ona zarar verdiğinizde açığa çıkan allisin adı verilen kimyasal bileşiğin sonucudur. Sarımsak gittikçe daha fazla parçalandıkça daha büyük miktarlarda allisin salınır ve bu da onun aroma verici madde olarak gücünü değiştirmenize olanak tanır.


Bir tarifte sarımsağın lezzetini en aza indirmek istiyorsanız, dişlerini çok az doğrayarak yalnızca hafifçe parçalayacaksınız. En güçlü sarımsak aroması için, her dişi bir mikrodüzlemle veya bir kutu rendenin en küçük delikleriyle ince bir şekilde parçalayarak mümkün olduğunca parçalamak isteyeceksiniz. Farkı bölmek için, sarımsak presi size iyi bir orta sınıf doku ve kaba bir kıymadan daha güçlü ancak hamur kıvamında bir rendeden daha zayıf bir tat verecektir. İster bir miktar baharat için çiğ sarımsağı kullanın, ister daha dünyevi, daha tatlı, aromatik bir damak tadı için pişmiş olsun, lezzet çıkışını bir bıçak, pres veya rende ile kontrol edebilirsiniz.


Sarımsak İle İlgili İpuçları

Sarımsağın gösterinin yıldızı olmasını istediğiniz yemeklerde veya diğer cesur tatlarla birlikte kullanıldığında rendelenmiş sarımsak kullanın. Rendelenmiş sarımsak, sarımsaklı tereyağı, sarımsaklı ekmek ve sarımsaklı soslar gibi sarımsak merkezli tariflerin lezzetini ve aromasını yoğunlaştırır.

Sarımsağın gücünü arttırmanın bir başka yolu da doğranmış veya rendelenmiş sarımsağı sirke veya limon suyu gibi bir asitte bekletmektir. Sarımsaklı bir tabakta bile, limon suyunu rendelenmiş sarımsakla karıştırmak, ağızda çok sert bir his bırakmadan size yine de yoğun bir sarımsak aroması verecektir. Bu numaranın salata soslarında ve diğer sarımsaklı salata soslarında uygulandığını sıklıkla göreceksiniz.

Şunlara da göz atın;

  1. Sarımsak nasıl dondurulur?
  2. Sarımsak kokusu nasl geçer?
  3. Taze sarımsak nasıl saklanır?
  4. Evde kolayca sarımsak nasıl yetiştirilir?

Haber Kategorileri

Mutfak Tüyoları

Lezzetli Haberler

Krem Peynir Yerine Kullanılabilecek 9 Lezzet
İzmir Sushi Mekanları: İzmir'de Gidebileceğiniz 10 Sushi Mekanı
Çikolata Soslu Tatlılar: Çikolata Sosuyla Yapılan 14 Nefis Tarif
Sebzeli Kek Tarifleri: 10 Lezzetli Sebzeli Kek Tarifi
Soğuk havalarda cilt bakımı için 10 öneri
Bağırsakları Harekete Geçiren Besinler Nelerdir?