Mevsiminde rengarenk lezzetli biberleri dondurarak tüm sene tariflerinizde kullanabilirsiniz. Aynı zamanda fazla biber aldıysanız ziyan etmemek için biberlerinizi dondurabilirsiniz. Mutfağınızda çok fazla biber varsa ve bunları kullanmak için yeterli tarif yoksa, ancak dondurucunuzda bol miktarda yer varsa, en iyi hareket onları daha sonra kullanmak üzere dondurmaktır. Biber dondurmak, herhangi bir süslü ekipman gerektirmeyen kolay bir işlemdir. Önümüzdeki aylarda size biberleri kullanıma hazır hale getirecek bu düzenli adımları uygulamanız yeterli.
Tatlı dolmalık biberleri veya acı biberleri dondurmak için bu yöntemi kullanın. Büyük dolmalık biberleri dondurmadan önce dilimlemek veya doğramak en iyisidir çünkü dondurucuda daha az yer kaplarlar ve dondurucudan çıkar çıkmaz kullanıma hazırdırlar. İstenirse daha küçük acı biberler bütün olarak dondurulabilir. Evet, ancak daha fazla yer kaplayacaklar. Bütün biberleri dondurmak için: Bazı tarifler, biberleri dondurmadan önce birkaç dakika kaynar suda haşlamayı gerektirir, ancak biber gibi sebzeleri basitçe temizlemek, doğramak ve dondurmak daha doğru olacaktır. Bu, süreci ekstra hızlı hale getirir. Bezelye veya ıspanak gibi bazı sebzelerin rengini korumak için haşlama tavsiye edilir, ancak ek bir adım olmadan canlılığını koruyan dolmalık biberler için gerekli değildir. Tatlı ve baharatlı biberler, birçok tarife tonlarca lezzet katarken aynı zamanda mükemmel beslenme sağlar. Diyetinize dolmalık biber eklemenin faydaları arasında 80 gram porsiyon başına sadece 15 kalori ile A vitamini, folat, demir ve bol miktarda lif yer alır. Biberlerin etrafı çok fazla don ile kaplıysa, Hala dondurucudayken lapa gibi ve yumuşaksa, Altı ayı geçtiyse dondurulmuş biberlerinizi atabilirsiniz. Şunlara da göz atın;Dondurulacak En İyi Biber Hangisidir?
Bütün Biberler Dondurulabilir Mi?
Biberleri Dondurmadan Önce Haşlamak Gerekir Mi?
Biberin Sağlığa Faydaları
Dondurulmuş Biberler Ne Zaman Atılır?