Tavuk, sevilen ve sıklıkla tercih edilen bir protein kaynağıdır. Tavukla sınırsız sevilen yemekler, alternatif kırmızı et yemekleri ve dahası yapılabilir. Bazı zamanlarda yaptığımız yemek bitmiyor, fazla oluyor ve başka zaman yemek için dolaba geri kaldırıyoruz. Peki bu tavukları geri nasıl tüketebilirsiniz? Dolaba koyduğunuz tavukları tekrar ısıtmak istediğinizde yemeğin istediğiniz gibi nemli, sulu olmadığını fark edersiniz. Direk tekrar ısıtılan bir tavuk yemeği ısınma esnasında ısının etkisiyle kuruyacaktır ve bu da yerken çok keyifli olmaz. 'Sizlere tekrar tavuk nasıl ısıtılır? Isıtırken nelere dikkat edilmelidir?' sorularının cevabını vereceğiz.
Mikrodalga fırınınız varsa ısıtmak istediğiniz tavuğu bıçak ya da el yardımıyla dilimleyip, boyutuna göre bir tabağa alıp öyle ısıtabilirsiniz. Fırınınızın derecesini önceden ayarlayıp ısıtmanız gerekmektedir. Tavuğunuzu üzerinde yağlı kağıt bulunan bir fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış fırında ısıtabilirsiniz. Üzerini kıtır ya da karamelize olmasını isterseniz de fırının üst rafına alabilirsiniz. Tavuğu tek başına ocakta ısıtırsanız kuruma oranı yüksek olacaktır, o yüzden biraz sıvıyağı, kendi suyu ya da isteğiniz doğrultusunda aromatik bir sebze suyuyla ısıtmanız daha iyi bir sonuç verecektir. Ayrıca suların lezzeti yemeğinize geçecektir. Önceden pişirdiğiniz tavuğu kendi suyu ile beraber fermuarlı saklama poşetine yerleştirirseniz sonrasında kaynayan bir suyun içerisine atarak rahatlıkla ısıtabilirsiniz. İçerisinde su bulunan bir tencerenin üzerine eş boyutta bir tencere koyup içerisine tavuğunuzu alabilirsiniz. Burada püf nokta su dolu tencerenin kaynama noktasında olması ve eş değerdeki tavuğu ısıtacağınız tencerenin kaynayan suya temas etmesidir. Son olarak üzerini bir folyo ile kapatırsanız daha hızlı bir sonuç çıkarabilirsiniz. Şunlara da göz atın;