Tarhana Nasıl Pişirilir?
Yöresel lezzetlerimizden tarhana nasıl pişirilir? Basitçe tarhana nasıl pişirilir sizlere anlattık. İşte tarhana pişirme şekilleri:

Tarhana Türk kültürünün önemli lezzetlerinden biridir. Fermente bir besindir. Sayısız sağlık yararı vardır. Çıkış amacı eski zamanlarda yoğurdu muhafaza etme üzerine yapılmıştır. İçeriği yöreden yöreye değişir ama temel olarak domates, yoğurt, biber, tuz, soğan, yoğurt ve undan oluşur. Tarhananın fermente süreci ve kurutulma biçimi de değişse de genellikle tarhana güneşte kurutulur. Tarhana içerisine un yerine göce, buğday ya da tam buğday unu eklenebilir. Çorbalarda, kızartmalarda ya da kurutarak atıştırmalık olarak tüketilebilir. Ancak Türkiye’de en yaygın kullanımı çorba olarak kullanımıdır. Peki tarhana nasıl pişirilir?


Un Tarhanası Nasıl Pişirilir?

Un tarhanasından çorba yapmak için tencereye yağ ve salça koyularak kavrulur. Bir kaba 3 yemek kaşığı tarhana eklenir ve üzerine su koyularak tarhana eriyene kadar karıştırılır. Tencereye yaklaşık 1 litre kadar su eklenir. Üzerine tarhana eklenerek pişmeye bırakılır.


Göce Tarhanası Nasıl Pişirilir?

Göce tarhanası içinde ölçüler aynıdır, ancak önceden tarhana sıcak suda 30 dakika kadar bekletilir. Salça ve yağ kavrulduktan sonra sıcak su ve ardından tarhana eklenerek pişmeye bırakılır. İsteğe göre salçadan önce lezzet katmak için sarımsak eklenebilir, pişerken mercimek eklenerek farklılık oluşturabilirsiniz. 


Yaş Tarhana Nasıl Pişirilir?

Yaş tarhana, tarhana ile aynı şekilde yapılır, bekletilir ancak kurutulmaz. Genellikle bu tarhana kış aylarında yapılır. Kurutulmayan tarhana buzdolabı poşetlerinde porsiyonluk olarak bölünerek dondurucuda saklanır. Diğer tarhanalar ile aynı şekilde tencereye yağ ve salça eklenerek kavrulur. İsteğe göre sarımsak eklenebilir. Ardından donuk ya da çözünmüş tarhanalar eklenir ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır.


Kıymalı Tarhana Nasıl Pişirilir?

Kıymalı tarhana pişirmek tercihe kalmıştır. Hangi tür tarhana pişiriyorsanız o tarhana pişirme metoduna göre ilerlemeniz gerekir. Sadece yağdan sonra önce kıyma ardından salça katmanız yeterli olacaktır.


Şunlara da göz atın;

  1. Tarhana çorbasının faydaları nelerdir?
  2. Farklı çorba tarifleri
  3. Sağlıklı probiyotikler nelerdir?
  4. Probiyotikler ve prebiyotikler

Haber Kategorileri

Pişirme Yöntemleri

Lezzetli Haberler

Lezzetin Ötesinde: Sakatat Çeşitleri ve Sofralardaki Yeri
Taş Gibi Sert Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları
Tam Tahılların Gücü: Esmer Ekmeği Tercih Etmek İçin 10 İyi Neden
Sahte Pirinç Nasıl Anlaşılır?
Balıksız da Mümkün! Omega-3 ve Protein İçeren 9 Alternatif
Sağlığın Geleneksel Hali: Pestilin Faydaları ve Tarihi