Suyunuzu Lezzetlendirmek İçin Kullanabileceğiniz Malzemeler: Günlük Suyunuzu Lezzetlendirecek 10 Malzeme
Su tüketmek önemlidir. Su insan vücudunda bir çok önemli role sahiptir. Su içmek bazen zorlayıcı olabilir. Ancak suyunuzu lezzetlendirerek keyifle tüketebilirsiniz. Sizlere suyunuzu neler ile lezzetlendirebileceğinizden bahsettik. İşte, suyunuzu lezzetlendirmek için kullanabileceğiniz malzemeler:

Su, elektrolit dengesini ve kan basıncını korumak, eklemleri yağlamak, vücut ısısını düzenlemek ve hücre sağlığını geliştirmek dahil olmak üzere vücudunuzda birçok rol oynar. Herkes susuz kalmanın önemli olduğunu bilse de, bunu yapmak bazen zor olabilir. En azından çoğu insan için buz gibi bir bardak sudan daha ferahlatıcı bir şey yoktur. Soğuk suyun tadının ılık sudan daha iyi olmasının gerçek nedeni, sıcaklığın safsızlıkların tadını bastırmaya yardımcı olmasıdır. Bununla birlikte, günde önerilen sekiz bardak soğuk suyu içmek için mücadele eden bir nüfus kesimi var. Su sadece insan vücudunun işleyişi için önemli değil, aynı zamanda çok önemlidir. Hidratlı kalmak, vücut ısısını düzenlemeye, eklemleri yağlı tutmaya, atıkları filtrelemeye ve omuriliğinizi korumaya yardımcı olur. Ve su en iyisini yapar. Neyse ki, günlük suyunuzu zenginleştirecek, sadece lezzetli değil, aynı zamanda sisteminiz için de önemli olan birçok taze içerik var. Sizlere suyunuzu neler ile lezzetlendirebileceğinizden bahsettik. İşte, suyunuzu lezzetlendirmek için kullanabileceğiniz malzemeler:


  1. Limon

Limon akıllara ilk gelenlerden olabilir. Suyunuza bir dilim limon atmak ya da limon suyu eklemek farklı bir tat olacaktır. Suyunuzun tadı azsa, aromayı maskelemek veya nötralize etmek için bir tutam limon ekleyin. Limon hem tatlı hem de ekşi tatlarla oldukça yoğundur ve sadece biraz fark yaratacaktır. Biraz buz ile birlikte sıcak günlerde severek su alımınızı arttırabilirsiniz.

  1. Nane

Canlandırıcı, baharatlı ve güçlüdür ve nefesinizin çok taze kokmasına neden olabilir. Ancak, ağız hijyeninden daha fazlası için iyidir. Nane, hem tatlı hem de tuzlu mutfak kreasyonlarında, özellikle sağlam et ve sebzelerin yanında kullanılan önemli bir bitkidir. Dilerseniz nane ile birlikte limonda ekleyebilirsiniz.

  1. Salatalık

Çoğunlukla sudan oluşmasına rağmen, salatalık vitamin yüklüdür. Beyin gıdasıdırlar ama aynı zamanda böbrek ve eklem fonksiyonlarına da yardımcı olurlar. Salatalıkların narin bir çiçeksi tadı vardır ve hafif tatlı ve tuzludur, bu da onları günlük suyunuzu zenginleştirmek için mükemmel taze içerik haline getirir. Gevrek ve canlandırıcı olduklarından içmesi ve yemesi oldukça keyiflidir. Dilimlenmiş salatalıklarınızı buzdolabında bir ila iki saat soğuk suda bekletin. Ne kadar uzun demlenirse, lezzet o kadar güçlü olur. Salatalığı limon, nane veya diğer otlar ve narenciye aromalarıyla karıştırın. Lezzetlerinin hafif kalması için yeterince yumuşaktır ve tamamlayıcı malzemeleri işleyebilir.

  1. Zerdeçal

Zerdeçalı Hint mutfağında, altın renkli sütlü lattelerde ve bazen dünyevi çıtır soslarda, çorbalarda ve soslarda bulunan sarı toz haline getirilmiş süper gıda olarak biliyor olabilirsiniz. Bununla birlikte, bir baharat haline getirilmeden önce zerdeçal, zencefile oldukça benzeyen bir köktür. Taze ve kurutulmuş zerdeçal arasındaki fark, görünümün yanı sıra çoğunlukla lezzetle ilgilidir. Taze zerdeçalın tadı narenciye ve tazedir, ancak lezzetini dengelemeye yardımcı olmak için genellikle bal eşlik eder. Kurutulmuş zerdeçal, daha dünyevi bir tada sahip olma eğilimindedir ve soğuk suda iyi çözünmez. Taze zerdeçal ile çalışıyorsanız, eldiven ve önlük giydiğinizden ve lekelenebilecek yüzeyleri kapattığınızdan emin olun. Parlak sarı ve temas ettiği her şey de öyle olacak.

Zerdeçal, antioksidan içeriği ve aktif maddesi kurkumin nedeniyle kanser önleyici özelliği nedeniyle oldukça popülerdir. Hatta zerdeçalı karabiberle eşleştirerek kurkuminin etkilerini artırabilirsiniz. Taze zerdeçal sadece sıkıcı eski suyunuza renkli bir parlaklık vermekle kalmaz, aynı zamanda vücudunuz için güçlü bir şey yaptığınızdan da emin olabilirsiniz.

  1. Şeftali

Tatlı içeceklerden hoşlanan ancak çok fazla rafine şekerden kaçınmaya çalışanlar için, suyunuza şeftali dilimleri veya taze şeftali suyu eklemeyi düşünün. Çekirdekli meyveler, bal benzeri bir aroma ve tada sahip olma eğilimindedir ve genellikle diğer meyve türlerine göre daha az ekşidir. Özellikle şeftaliler, ince bir ekşilikle oldukça çiçeksidir. Olgun şeftalileri seçerken, canlı renklere ve preslendiğinde hafif yumuşak etli kısımlara bakın. Şeftali ne kadar olgunsa, tadı o kadar tatlıdır.

Şeftalileri taze tutmanın en iyi yolu onları buzdolabında saklamaktır. Tezgâhı daha çok yolu olan olgunlaşmamış meyveler için ayırın. Suyu demlemek için şeftalilerinizi sürahinin hemen üzerinde dilimleyin. Şeftali dilimlerini buzdolabında birkaç saat bekletin ve sonrasında içebilirsiniz. Alternatif olarak, taze şeftalilerin suyunu sıkabilir ve suya ekleyebilirsiniz. Limon veya misket limonunun aksine, aşırı güçlenme riskini almadan oldukça fazla meyve suyu ekleyebilirsiniz.

  1. Portakal

Hiçbir şey portakalla kafiyeli olmasa da, pek çok tat, parlak renkli meyvelerle iyi eşleşir. Limon suyu veya lime suyu damağınız için biraz ekşi görünüyorsa, daha tatlı bir narenciye deneyin. Portakallar taze sıkılabilir ve bir meyve suyu olarak tüketilebilir veya tatlı su için incelikli ancak ayırt edici bir lezzet arttırıcı yapabilir. Tek başına meyve suyu olarak içilebileceği için, baskın bir tat yaratmadan suyunuza istediğiniz kadar portakal ekleyebilirsiniz.

  1. Fesleğen

Genellikle pesto ve pizza ile ilişkilendirilmesine rağmen fesleğen, genellikle meyve ve sebzelerle benzer şekilde eşleştirilen oldukça tatlı ve baharatlı bir bitkidir. Aslında fesleğen, genellikle çilek veya narenciye yanında çok sayıda karışık içecekte bulunabilir, bu nedenle fesleğenin buzlu suya inanılmaz bir tat katması şaşırtıcı değildir.

Suyunuza fesleğen eklemek için parmak uçlarınızın arasında ezin ve birkaç saat buzdolabında su dolu bir sürahi içinde bekletin veya doğrudan bardağa karıştırın. İyice yıkanmış taze, yumuşak fesleğen kullanın. Tüm hafta boyunca fesleğen suyunun tadını çıkarmayı planlıyorsanız, bitkiyi canlı ve taze tutmanız çok önemlidir. Fesleğeni taze tutmanın en iyi yolu, sapları su içinde olacak şekilde bir kapta pencere kenarında veya buzdolabında bekletmektir. Bardak suyunuzu taze fesleğen yaprağı ve bir dilim çilekle süsleyin. Bu zevkli kombinasyon sadece güzel değil, aynı zamanda lezzetlidir ve herhangi bir misafiri etkileyeceğinden emin olabilirsiniz.

  1. Zencefil

Su içme deneyiminizi dönüştürmeye ve onu tamamen yeni bir seviyeye getirmeye hazırsanız, zencefil kökü eklemeyi denemelisiniz. Evet, muhtemelen sıcak çayınızda veya kaynar suda limon, zencefil ve bal karışımını duymuşsunuzdur. Ancak zencefil, buzlu suya da harika bir katkı sağlar ve tek başına uçacak kadar lezzetlidir. Garip şekilli kökten alabileceğiniz en fazla tadı elde etmek için taze zencefil almayı ve suyunu sıkmayı, dilimlemeyi veya rendelemeyi düşünün. Bir içeceğe taze zencefil eklemenin en basit yolu, onu doğrudan rendelemektir.

  1. Çilek

Kırmızı meyvelerle su lezzetlendirmek söz konusu olduğunda, çilekler harika bir seçimdir. Çok ekşi olma eğiliminde değiller, bunun yerine yumuşak ve tatlılar. Bu nedenle, tatlı içeceklere alışkın ancak biraz daha doğal bir şeyler tercih edenler için suya harika bir katkı sağlarlar. Dilimlenmiş çilekleri bardağa veya sürahiye koyarak suyu demleyin veya içecekleri demlemek için çilek üstlerini kullanın.

Buzlu suyunuzu çileklerle doldurmaya ek olarak, kenarlar için bir veya iki dilim ayırın. Çilek, limon, fesleğen, portakal ve ananas ile iyi uyum sağlar. Daha güçlü bir aroma tercih ederseniz, çilekleri bir blender ve tülbentle sıkın veya sıvıyı suyunuza eklemeden önce bir meyve sıkacağı kullanın. Ayrıca çilek parçalarını veya suyunu buz küpleri halinde dondurabilir ve küpler eridikçe lezzetin yoğunlaşması için sade suya ekleyebilirsiniz.

  1. Biberiye

Kokteyllerinde güzel bir botanik lezzetten hoşlananlar için biberiyeli buzlu suyu deneyin. Bitki sadece son derece aromatik olmakla kalmaz, aynı zamanda oldukça güzeldir ve sofistike bir estetik çekicilik katabilir. Aslında, bir kokteyle bir dal biberiye eklendiğinde, çoğu zaman içen kişi içkisini yudumlarken bitkinin kokusunu alacak ve genel deneyime katkıda bulunacak şekilde yapılır. Biberiyenin kokteyllere eklenmesi otsu tatları ve aromatikleri artırır ve aynı şey su için de geçerlidir.

Buzlu su bardağınıza bir dal taze biberiye koyun ve gerisini duyularınıza bırakın. Hafif narenciye nane alt tonu ile adaçayı benzeri bir tada sahiptir. Ot-meyveli bir kombinasyon arıyorsanız, biberiye suyunuza bir dilim armut veya elma ekleyin. Biberiye aynı zamanda hafızayı geliştirebileceği, kas spazmlarına yardımcı olabileceği ve dolaşım ve sinir sistemleriniz için harikalar yaratabileceği için her şey lezzet ve estetikle ilgili değil. Bir dal biberiye sizin için çok yoğunsa, biberiye şurubunu şeker veya bal ile suda kaynatıp soğumaya bırakın ve buzlu suyunuza ekleyin.

Şunlara da göz atın;

  1. Tarçınlı suyun faydaları nelerdir?
  2. Su içmenin faydaları nelerdir?
  3. Sıcak su içmenin faydaları nelerdir?
  4. Daha fazla su içmenin yolları nelerdir?
  5. Su sebili nasıl temizlenir?

Haber Kategorileri

Malzeme Rehberi

Lezzetli Haberler

Sofralarınıza Eklemeniz Gereken En Sağlıklı 10 Balık Türü
Evde Esmer Şeker Nasıl Yapılır?
Kokoreç Nasıl Pişirilir?
Muz Nasıl Seçilir: Muz Alırken Bilmeniz Gereken 6 İpucu
24 Kasım 2024 Masterchef'e Veda Eden İsim Belli Oldu!
Uzun ve sağlıklı bir yaşam için her gün uyulması gereken 7 öneri